Albon kartte met Button ter voorbereiding op F1-seizoen

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

Alexander Albon heeft samen met Jenson Button gekart in zijn voorbereiding op het Formule 1-seizoen van 2022. Naast het gebruikelijke trainen en rijden in de simulator vindt Albon karten echt van meerwaarde. “Het houd je scherp.”

Alexander Albon maakte in 2019 zijn debuut in de Formule 1 bij het toenmalige Toro Rosso. De Thai presteerde direct goed en maakte, mede door de tegenvallende resultaten van Pierre Gasly, in zijn eerste jaar in de Formule 1 de stap naar het grote Red Bull Racing. In 2020 reed hij ook nog naast Verstappen voor het topteam. Toch waren de resultaten niet goed genoeg om zijn stoeltje te behouden. In 2021 raakte hij zijn stoeltje kwijt aan Sergio Pérez en hij wist geen stoeltje te bemachtigen bij een ander team. Nadat hij een jaar heeft toegekeken staat hij in 2022 weer op de grid voor het team van Williams.

Fitness en karten

Op de site van het team blikt hij terug op zijn voorbereiding op het seizoen. "Ik ben veel in Los Angeles geweest aangezien het daar erg lekker weer is. Daar heb ik mij in eerste instantie vooral gefocust op fitness.” Vijf tot zes dagen in de week trainde Albon twee keer per dag. Ook heeft de Thai tijd besteed aan het racen. “Ik heb de kans gekregen om Jenson Button te ontmoeten op zijn kartbaan daar. Karten houd je scherp, het is het pure racen. Met Jenson had ik een geduchte tegenstander.”

Lees ook: Pierre Gasly stelt ambitieus doel voor 2022

Lees ook: AlphaTauri haalt doek van AT03

Lees ook: Helmut Marko over hindernissen tijdens de bouw van de RB18

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden