Pierre Gasly stelt ambitieus doel voor 2022

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Pierre Gasly hoopt dat hij zich in de AT03, de 2022-bolide van AlphaTauri, die aan het publiek gepresenteerd is, vaker kan mengen in het gevecht voor de bovenste posities. 

Het seizoen 2021 was een succesvol jaar voor Pierre Gasly, met 110 punten en één podiumplaats in Azerbeidzjan, maar vaak worstelde de AlphaTauri wat in de race en zakte Gasly weg, na een veelbelovende gridpositie. Gasly hoopt dat hij komend seizoen daar geen last van heeft en dat hij vaker voorin te vinden is. "Het doel is om op reguliere basis te vechten voor de top vijf-posities en wellicht nog hoger als het kan. Ik hoop dat ik mijn sterke reeks kan voortzetten in 2022 en dat ik steeds het maximale uit de auto haal", liet de Fransman weten aan Formula 1.

Ondanks dat Gasly zeer tevreden was over zijn eigen seizoen, heeft de 26-jarige coureur uit Rouen het gevoel dat er meer in het vat zat in 2021. "We hadden Alpine echt kunnen verslaan voor P5 in het constructeurskampioenschap", meent hij. Het team uit Faenza is nog nooit vijfde of hoger geëindigd in het kampioenschap en dus wil Gasly er alles aan doen dat het dit jaar wel gebeurt. "Maar het is afwachten of we in die positie gaan komen", aldus de eenvoudig Grand Prix-winnaar.

SI202202140109_hires_jpeg_24bit_rgb

Vertrouwen

Gasly heeft er alle vertrouwen in dat AlphaTauri competitief gaat zijn dit seizoen en dat ze niet de plank missslaan bij de nieuwe reglementen, die voor meer spektakel moet zorgen. "Het is een nieuwe start voor iedereen. Iedereen begint weer met een schone lei en het zal een gigantische uitdaging voor de teams worden. Ik hoop dat het goed uitpakt voor ons. Ik weet wat dit team kan", besluit de Fransman. 

Lees ook: AlphaTauri haalt doek van AT03

Lees ook: Max Verstappen wint virtuele 12-uurs race van Bathurst

Lees ook: Helmut Marko over hindernissen tijdens de bouw van de RB18

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden