AlphaTauri haalt doek van AT03

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Het team van AlphaTauri heeft als vijfde team de auto voor het seizoen 2022 gepresenteerd. De auto is het nieuwe strijdwapen van kopman Pierre Gasly en de Japanner Yuki Tsunoda, die aan zijn tweede seizoen in de koningsklasse begint. 

2021 was statistisch gezien het beste seizoen ooit voor AlphaTauri, wat voorheen door het leven ging als Toro Rosso en daarvoor Minardi. Nooit eerder pakte het team uit Faenza zoveel punten in een jaar: 142 punten en wederom een zesde plaats in het constructeurskampioenschap, maar toch zat er meer in het vat volgens teambaas Franz Tost en Pierre Gasly. "P5 was zeker mogelijk", beweert de Fransman. "We hadden Alpine echt kunnen verslaan", aldus Gasly.

Voor Pierre Gasly was het zijn beste seizoen uit zijn carrière. Hij is de eerste Toro Rosso / AlphaTauri-coureur die meer dan 100 punten wist te verzamelen in een seizoen. De teller stopte op 110 punten en net zoals in 2019 en 2020 stond hij één keer op het podium, met een derde plaats in Azerbeidzjan.

SI202202140116_hires_jpeg_24bit_rgb

Tsunoda

Teamgenoot Yuki Tsunoda kende een wisselvallig debuutseizoen in de Formule 1, maar naarmate het seizoen vorderde kon hij steeds vaker zijn meer ervaren teamgenoot bijbenen. De Japanner sloot het seizoen ook af met een prachtige vierde plaats in Abu Dhabi, maar in 2022 moet hij vooral op zaterdag beter presteren. Gasly werd slechts één keer verslagen, in Abu Dhabi, en bovendien werd hij acht keer (!) in Q1 uitgeschakeld, maar al met al kan AlphaTauri zich steeds vaker onderscheiden in het middenveld en pakken ze op reguliere basis punten en hopen ze op die voet verder te gaan in 2022. 

Lees ook: Jack Plooij en Rick Winkelman te gast bij F1 aan Tafel

Lees ook: Max Verstappen wint virtuele 12-uurs race van Bathurst

Lees ook: Ricciardo: Masi moet blijven als hij dat zelf wil

 

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden