Ricciardo: Masi moet blijven als hij dat zelf wil

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

Daniel Ricciardo vindt dat Michael Masi gewoon zijn functie moet behouden als hij dat wil. Na de Grand Prix van Abu Dhabi is er veel discussie rondom de positie van Masi. Eerder sprak viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zich uit dat hij positief is over de huidige wedstrijdleider.

We herinneren ons allemaal nog wel wat er gebeurde tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Max Verstappen haalde Lewis Hamilton in de laatste ronde in nadat de safety car vlak voor het einde naar binnen werd gehaald. Sinds die race zijn er veel discussies over het handelen van wedstrijdleider Michael Masi. Volgens sommige fans zou hij niet goed gehandeld hebben. De vraag is of hij zijn positie behoudt nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

Daniel Ricciardo / McLaren / Abu Dhabi / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Geen slechte reclame voor de sport

Eerder sprak Sebastian Vettel zich al positief uit over Masi. Ook Daniel Ricciardo is zeer te spreken over de wedstrijdleider. “Masi moet blijven als hij dat zelf wil. Je moet naar het hele seizoen kijken en niet naar één race.” Dat vertelde de Australiër onder meer tegenover Motorsport.com. “Ik had niet gedacht dat het nog spannender kon dan in 2008 maar toch gebeurde het. Volgens mij heeft het helemaal niet zoveel slechte reclame opgeleverd.”

De McLaren-coureur begrijpt dat er een aantal mensen zijn die het niet eens zijn met de beslissingen. Toch verwacht hij niet dat het de sport beschadigd. “De mensen die fan zijn en altijd kijken blijven ook echt wel kijken. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die juist uitkijken naar 2022.”

Lees ook: McLaren toont MCL36 van Lando Norris en Daniel Ricciardo

Lees ook: Mercedes: Inhalen wordt vrijwel zeker makkelijker

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden