Bahrein verlengt grand prix tot en met 2036

door Olav van Boxtel
Header liveblog 1 Bahrein

De Grand Prix van Bahrein zal tot en met 2036 op de Formule 1-kalender blijven staan, zo meldt autosportjournalist Erik van Haren aan de Telegraaf. Hiermee is het de grand prix met het langst doorlopende contract op de kalender. 

Sinds 2004 wordt er al geracet op het circuit van Bahrein door de Formule 1. Met vele mooie prestaties door verschillende coureurs al jarenlang een vast spektakelstuk in de autosport. In 2020 werd er zelfs twee keer gereden, tijdens de corona-pandemie. Dit omdat vele andere races dat jaar uitvielen. 

Het circuit

Het circuit van Bahrein kent snelle bochtencombinaties, lange rechte stukken en veel tracklimits. Genoeg te beleven op racegebied dus, maar ook financieel is Bahrein een aantrekkelijke plek om te blijven racen voor de Formule 1. Het Midden-Oosten is over het algeheel financieel erg aantrekkelijk om de sport te blijven uitoefenen. 

Bahrein Schumacher 2021
Mick Schumacher Bahrein 2021

Een spannende eerste race voor het kampioenschap heeft zich op het circuit in Bahrein ontwikkeld tot een later uitermate spraakmakend seizoen in de geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft Bahrein de afgelopen jaren ook kennisgemaakt met veel nieuwe Formule 1-racewinnaars, zoals Sergio Pérez en rookies zoals Yuki Tsunoda, Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Niet te vergeten de eerste meters van George Russel bij zijn toekomstige nieuwe werkgever Mercedes.

Nieuwe seizoen

Van 10 tot en met 12 maart zullen de testdagen in Bahrein op de planning staan. Hierin kunnen de teams de nieuwe auto's en reglementen voor het eerst testen en het seizoen 2022 aftrappen. Op 20 maart zal de eerste race van het nieuwe seizoen starten op ditzelfde circuit in Bahrein.

Red Bull Bahreinjpg
Red Bull Bahrein 2021

 

Lees ook: Vettel steunt aanblijven Masi: Verricht uitstekend werk

Lees ook: Mercedes: Inhalen wordt vrijwel zeker makkelijker

Lees ook: Sebastian Vettel: 2022 wordt echte test voor Aston Martin

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden