Mercedes: Inhalen wordt vrijwel zeker makkelijker

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Mercedes hoofdengineer Andrew Shovlin verwacht dat de nieuwe reglementen in de Formule 1, waardoor inhalen makkelijker moet worden, gaan werken komend seizoen.

De afgelopen jaren was het namelijk zelfs met DRS lastig om een andere auto te passeren, maar dit seizoen moet daar verandering in komen. De auto's zullen door het groundeffect, waarbij de auto's als het ware aan het asfalt vastkleven, efficiënter zijn. Daarnaast verdwijnen ook de meeste vleugels en flappen, waardoor er minder luchtweerstand zal zijn en daarom rekent Andrew Shovlin op meer inhaalacties in 2022. 

"Als de luchtstromen niet verstoord raken, kan je de auto voor je makkelijker volgen. De sport heeft daarom ontzettend veel tijd en energie gestoken in de nieuwe reglementen met als dat doel dat dat beter gaat", legt de engineer uit.

2022 showmodel

En Monaco?

Hij plaatst nog wel een kanttekening. "Het betekent echter niet dat we in Monaco goed kunnen inhalen. Dat is zeer onwaarschijnlijk. De rechte stukken zijn te kort en het is daar te smal", aldus Shovlin.

Lees ook: Red Bull: Nieuwe auto's zijn veel sneller op het rechte stuk

Lees ook: Norris gaat na Hamilton en Verstappen het meeste verdienen

Lees ook: Aston Martin onthult nieuwe AMR22

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen