Norris gaat na Hamilton en Verstappen het meeste verdienen

door Patrick Wuite
3639737

Lando Norris heeft zijn contract bij McLaren opengebroken en is de komende vier seizoenen actief voor het team uit Woking. Dat betekent ook dat hij er financieel op vooruit gaat. Naar verluidt wordt hij na Lewis Hamilton en regerend wereldkampioen Max Verstappen de best betaalde coureur op de grid.

Dat Lewis Hamilton en Max Verstappen meer geld verdienen, is geen publiek geheim, maar Lando Norris sluit nu aan op de derde positie in dat rijtje, voor Ferrari-coureur Charles Leclerc én McLaren-teamgenoot Daniel Ricciardo. Norris gaat naar verluidt nu ongeveer 12,5 miljoen euro verdienen, terwijl zijn Australische teamgenoot 11 miljoen euro per jaar opstrijkt, zo meldt de Britse tabbloid The Sun.

Maar geld vindt de 22-jarige Brit niet het belangrijkste. "Gelukkig zijn, dat is het belangrijkste. Maar geld helpt natuurlijk wel", liet Norris weten.

2021MexicanGrandPrixSundayGP2118_205812_09I8556

Kampioen worden

Norris, die ook met andere teams sprak, ligt nu tot het einde van 2025 vast bij het team van McLaren. Het doel van hem is om races te winnen en kampioen te worden bij het team, dat sinds 2008 geen kampioen meer is geworden. 

Lees ook: 'Red Bull sluit zeer lucratieve deal met Oracle'

Lees ook: Williams maakt onthullingsdatum FW44 bekend

Lees ook: Norris sprak met andere teams

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden