'Red Bull sluit zeer lucratieve deal met Oracle'

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Red Bull Racing heeft met het Amerikaanse Oracle een nieuwe titelsponsor gevonden. Over de details van de deal wilden beide partijen niks kwijt, maar het Britse Associated Press weet hoeveel deze samenwerking Red Bull gaat opleveren: 500 miljoen dollar!

De komende vijf seizoenen is het softwarebedrijf Oracle de titelsponsor van Red Bull Racing en zal het team door het leven gaan als Oracle Red Bull Racing. Over geldzaken wordt bijna gesproken, maar AP verklapt dat het Red Bull ongeveer 500 miljoen dollar gaat opleveren de komende vijf jaar, wat dus neerkomt op 100 miljoen dollar per jaar.

Daarmee heeft Red Bull ook in één klap één van de lucratiefste deals in de sportwereld gesloten, wat ook handig is met het oog op het budgetplatfond. De teams mogen dit seizoen 'slechts' 140 miljoen dollar uitgeven en op deze manier 'dekt' Oracle daar dus 100 miljoen dollar van. Het salaris van de coureurs gaat het softwarebedrijf niet betalen aangezien dat buiten het budgetplatfond valt. 

SI202202090258_hires_jpeg_24bit_rgb

En Honda?

De afgelopen jaren was Honda de titelsponsor, maar het Japanse merk heeft nu plaatsgemaakt voor Oracle. Honda staat nog wel op de auto als HRC, voluit Honda Racing Corporation, nadat ze zich aan het einde van 2021 officieus terugtrokken uit de sport. 

Lees ook: BREAKING: Red Bull presenteert nieuwe bolide Verstappen en Pérez

Lees ook: Verstappen voelt geen extra druk: Ik doe wat ik altijd doe

Lees ook: Horner bevestigt: Auto gaat nog veel veranderen voor Bahrein

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden