Verstappen voelt geen extra druk: Ik doe wat ik altijd doe

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Red Bull Racing heeft de nieuwe RB18 gepresenteerd. Met deze auto hoopt Max Verstappen dit jaar opnieuw een gooi te doen richting het kampioenschap. Maar druk? Dat voelt de regerend wereldkampioen niet. 

Uiteraard gaat het tijdens de presentatie over de nieuwe auto's, de regels zijn zoals bekend flink gewijzigd ten opzichte van 2021. Max Verstappen heeft al in de simulator plaatsgenomen en merkt gelijk al iets op: "Er is minder grip. (in vergelijking met vorig jaar, red.) En je ziet wat minder door de grotere banden en daardoor is het lastiger om de apex te halen in de langzame bochten", vertelt de Nederlander.

Verstappen is dan ook benieuwd hoe de auto is in het 'echt', op het circuit. "Het is natuurlijk allemaal onduidelijk met deze nieuwe bolides hoe iedereen het gaat doen, maar we gaan het zien hoe de auto zich op de baan gaat gedragen", aldus de 24-jarige Verstappen.

RB18

Aanpak

Waar Verstappen de afgelopen jaren het seizoen begon als de jager is hij nu degene waarop gejaagd wordt. Maar of dat meer druk met zich meebrengt? "Totaal niet. Er is geen reden om mijn aanpak te veranderen. Ik doe wat ik altijd doe", besluit Verstappen. 

Lees ook: Williams maakt onthullingsdatum FW44 bekend

Lees ook: BREAKING: Red Bull presenteert nieuwe bolide Verstappen en Pérez

Lees ook: Norris sprak met andere teams: De teams kan je wel raden

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden