BREAKING: Red Bull presenteert nieuwe bolide Verstappen en Pérez

alonso sprint imola

Red Bull Racing heeft de nieuwe RB18 voor het aankomende Formule 1-seizoen onthuld. Met deze auto hoopt Max Verstappen zijn wereldtitel te prolongeren. 

Red Bull wist de hegemonie van Mercedes, het team dat sinds 2014 steeds de wereldkampioen afleverde, het afgelopen seizoen te doorbreken. Max Verstappen schreef tien races op zijn naam en werd in een zinderende apotheose wereldkampioen. De Nederlander hoopt uiteraard dat hij dit seizoen zijn wereldtitel kan verdedigen, maar gaat dat doen in een rigoreus aangepaste auto. De technische reglementen zijn namelijk veranderd om het racespektakel te verbeteren en dus zien de bolides er anders uit dit jaar.

Wat gelijk opvalt is dat Oracle meer ruimte heeft gekregen op de auto. De komende vijf seizoenen is het Amerikaanse softwarebedrijf namelijk de titelsponsor van Red Bull Racing, iets wat het team 100 miljoen dollar per jaar gaat opleveren.

SI202202090259_hires_jpeg_24bit_rgb

Shakedown?

De afgelopen jaren was het een gewoonte bij Red Bull om een dag na de presentatie een filmdag te doen op Silverstone, maar of Sergio Pérez en Max Verstappen dit jaar een shakedown gaan doen, is nog niet bekend.

Lees ook: Lando Norris verlengt contract voor vier jaar bij McLaren

Lees ook: Max Verstappen: Wereldtitel niet overschaduwd door finale

Lees ook: Kevin Magnussen sluit terugkeer naar middenveld F1 uit

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden