Max Verstappen: Wereldtitel niet overschaduwd door finale in Abu Dhabi

door Jacobine van den Berg
3639737

Max Verstappen denkt niet dat de controverse na de overwinning in Abu Dhabi zijn wereldtitel overschaduwt. De Nederlander wist in de laatste race van het seizoen Lewis Hamilton te verslaan maar stelt dat de titel al veel eerder in 2021 van hem had kunnen zijn. 

Verstappen won de Grand Prix van Abu Dhabi 2021 en ook daarmee zijn eerste wereldkampioenschap. Na het passeren van de start-finish was het echter lang niet zeker dat die titel ook werkelijk van hem was. Mercedes gaf vrij snel aan de beslissingen van wedstrijdleider Michael Masi aan te vechten. "Ik vreesde niet dat ze hem af zouden pakken, maar dat het proces nog lang door zou gaan", laat Verstappen weten bij The Guardian. "Die hele nacht waren we aan het wachten voordat dat resultaat naar buiten kwam."

Absoluut niet overschaduwd

Ondanks alle onrust die het met zich meebracht wil de Limburger zeker niet spreken van een titel die overschaduwd wordt door de gebeurtenissen in Abu Dhabi: "Absoluut niet. Ik kende een heel goed seizoen en ik denk dat ik het echt verdiend heb. Ik heb ook ongeluk gekend", benadrukt hij. "Men herinnert zich de laatste race, maar als je naar het hele seizoen kijkt, kan je beargumenteren dat de titelstrijd veel eerder in het slot had moeten vallen."

268810567_4893383904025532_5957985701985791912_n Silverstone

Eén van de belangrijkste punten van het 2021-seizoen voor Verstappen was de Grand Prix van Groot-Brittannië. Daar werd hij in Copse Corner van het circuit getikt door zijn titelrivaal, wat hem mogelijk zo'n 25 punten kostte, en waardoor hij de barrière raakte met 51 g. "Dat was de meest pijnlijke race, qua punten, maar ook fysiek. Ik voelde mijn nek, mijn rug, mijn schouders. Ik kan best tegen een stootje, maar het is niet goed voor je lichaam om zo'n impact te weerstaan."

"Toen ik thuiskwam, heb ik vier dagen niets gedaan, ook geen tv gekeken en gesimracet. Na zo'n crash heeft je hoofd rust nodig", vertelt hij. 

Geen behoefte aan zeven wereldtitels

Verstappen staat nu op 24-jarige leeftijd op één wereldtitel en daar is Verstappen blij mee. Hij heeft zijn levensdoel bereikt en geeft aan niet de behoefte te hebben p zoek te zijn naar het wereldrecord van zeven wereldtitels dat nu op naam staat van Hamilton en Schumacher: "Als ik nooit een zevende of achtste haal dan is dat prima. Je moet veel geluk hebben, wil je in zo'n dominantie positie terechtkomen. Ik wil er gewoon van genieten en weet dat wanneer ik weer op het asfalt sta, ik wil winnen."

Lees ook: Massa: Sainz kan meedoen om wereldtitel

Lees ook: Steiner: Haas kan door nieuwe regels kampioen worden

Lees ook: Marko twijfelt over Mercedes-aanwinst Russell

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden