Massa: Sainz kan meedoen om wereldtitel

door Tim Koenders
3639737

Felipe Massa vindt Sainz een snelle en constante coureur, met het juiste materiaal kan hij volgens de Braziliaan meedoen om de wereldtitel. De ex Ferrari-coureur denkt dat Ferrari het gat in 2022 kan dichten maar verwacht ook dat het niet makkelijk zal gaan.

Carlos Sainz staat bekend als een erg snelle coureur maar wordt niet altijd in het rijtje gezet met de grootste talenten binnen de sport. De vraag is of dat wel geheel terecht is. Tot op heden is hij de enige die het Verstappen lastig kon maken als teamgenoot. Daarnaast eindigde hij in zijn debuutseizoen voor Ferrari voor zijn teamgenoot. Een teamgenoot die gezien wordt als het talent van Ferrari. Volgens ex Ferrari-coureur Felipe Massa heeft Sainz alles in huis om het Leclerc vaker lastig te maken.

Carlos Sainz - Abu Dhabi 2

Het hoofd koel houden

“Sainz werkt er erg hard voor, is heel constant en vooral heel snel. Met het juiste materiaal kan hij zeker meedoen om de wereldtitel", aldus de Braziliaan tegenover het Spaanse AS. Het hangt volgens Massa dus af van de auto, de veranderende reglementen van 2022 kunnen Ferrari terug naar de top helpen. Ook Massa gelooft dat Ferrari de stap zou kunnen maken maar het komt niet vanzelf. “Ik verwacht dat Red Bull en Mercedes gewoon vooraan te vinden zijn maar misschien sluiten McLaren en Ferrari aan. Het zou kunnen maar er is veel werk voor nodig en je zal het hoofd koel moeten houden.”

Lees ook: Haas toont als eerste team nieuwe auto

Lees ook: Ferrari: Budgetplafond wordt grote uitdaging

Lees ook: Marko: Bottas is een 'loser' in het verkeer

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden