Haas toont als eerste team nieuwe auto

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Haas heeft als eerste van alle Formule 1-teams de 2022-kleurstelling gepresenteerd. De livery verschilt niet al teveel ten opzichte van de VF-21, de 2021-auto.

De echte auto is nog niet gepresenteerd, het waren zoals verwacht renders, ofwel computer gegenereerde beelden. Net zoals vorig jaar kiest het Amerikaanse team voor een overwegend witte auto, met rode en blauwe accenten, waarmee de bolide veel weg heeft van de Russische vlag. 

Na een puntloos 2021 hoopt Haas met deze auto weer mee te vechten voor punten en daarom heeft de renstal ook Simone Resta weggeplukt uit Maranello. Hij was jarenlang verantwoordelijk voor het ontwerp van de Ferrari's. 

Haas 2022

Terug in de middenmoot?

Gene Haas, de eigenaar van de renstal, rekent er niet op dat zijn team dit jaar weer the best of the rest kan zijn, zoals dat in 2018 vaak het geval was, maar hoopt wel dat Haas weer de aansluiting kan vinden met het middenveld. "In 2020 namen we al de beslissing om 2021 min of meer te laten varen, zodat we onze tijd echt in het 2022-project konden steken. Hopelijk werpt dit zijn vruchten af en kunnen we meevechten voor punten", liet de Amerikaan weten in een statement. 

Lees ook: 'Gevaarlijk' Jeddah Corniche Circuit aangepast na kritiek

Lees ook: F1 aan Tafel: 2022-onderdelen in oude auto Ferrari

Lees ook: Alpine schuift met personeel

 

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden