Alpine schuift met personeel

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

De reorganisatie bij het team van Alpine is in volle gang, na het vertrek van Marcin Budkowski en Alain Prost in januari. Het Franse team heeft bekendgemaakt dat ervaren rot Pat Fry samen met Matt Harman de technische afdeling gaat leiden.

Pat Fry, eerder werkzaam bij onder andere Benetton, McLaren en Ferrari, is aangesteld als Chief Technical Officer en gaat een langetermijnstrategie voor de ontwikkeling van de auto uitstippelen. Matt Harman, die voorheen de hoofdengineer was, wordt de technisch directeur, zal de dagelijkse leiding krijgen en gaat vooral de focus leggen op de motor en het chassis. 

Grote stappen

Alpine CEO Laurent Rossi ziet dat het team grote stappen zet. "Met Pat hebben we een engineer met een schat aan ervaring, terwijl Matts gedrevenheid en kennis ervoor gaat zorgen dat we het maximale uit de auto's gaan halen", liet Rossi weten in een statement.

Fernando Alonso Foto Gevecht Hamilton

Alpine heeft nog geen nieuwe teambaas weten te strikken, na het vertrek van Marcin Budkowski in januari. In de wandelgangen gaat de naam van Otmar Szafnauer, ex-Aston Martin, al een tijdje rond, maar een bevestiging is er nog niet.

Lees ook: Frans Verschuur: FIA is zwak als ze Mercedes hun zin geven

Lees ook: Niet meer dan drie sprintraces in 2022 door onenigheid

Lees ook: Brown: O'Ward moet kampioen worden in de IndyCar

 

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden