Brown: O'Ward moet kampioen worden in de IndyCar voor overstap naar Formule 1

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

IndyCar-coureur Patricio O'Ward wil graag binnen twee jaar de overstap maken naar de Formule 1, maar om dat te bewerkstelligen moet hij eerst kampioen worden in de IndyCar om überhaupt kans te maken op een stoeltje. Zo verklapt McLaren-CEO Zak Brown. 

De 22-jarige Mexicaan, die in de IndyCar uitkomt voor het team van Arrow McLaren SP, zat in december achter het stuur van de MCL35M tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi. Na afloop van de test glunderde hij van oor tot oor en liet hij tussen neus en lippen doorschemeren dat hij in de toekomst graag de overstap maakt naar de Formule 1. 

Maar om dat te bereiken moet hij eerst kampioen worden in de IndyCar. "Het is de snelste weg richting de koningsklasse. Zo heb ik dat hem verteld. Doe wat Juan Pablo Montoya, Alex Zanardi, Jacques Villeneuve en Michael Andretti deden: kampioen worden in de IndyCar. Hij is ongelooflijk getalenteerd en heeft alles in zich om een goede Formule 1-coureur te worden", liet Zak Brown weten aan Autosport.

Pato O'Ward Young Drivers Test Abu Dhabi 2021

O'ward heeft zijn superlicentie, wat nodig is om in de Formule 1 te kunnen rijden, nog niet binnen. Daarvoor moet hij kampioen worden in de IndyCar om in aanmerking te komen voor de licentie. Alleen in uitzonderlijke gevallen geeft de FIA toestemming aan een coureur die eigenlijk geen recht heeft op een superlicentie.

Lees ook: Duel tussen Vettel en Bottas in Race of Champions

Lees ook: Rinus Veekay tevreden na Daytona-podium met Racing Team Nederland

Lees ook: Nyck de Vries heeft Formule 1 niet meer in beeld

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen