Rinus Veekay tevreden na Daytona-podium met Racing Team Nederland

3639737

Racing Team Nederland kijkt terug op een bewogen 24 uur van Daytona. Het team van Giedo van der Garde, Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout, Frits van Eerd en Dylan Murry wist na motorproblemen terug te komen op een tweede plaats in de LMP2-klasse. Veekay geeft aan 'ontzettend blij' te zijn met het behaalde resultaat in zijn Daytona-debuut.

Het team reed lange tijd aan de leiding in de LMP2-klasse, maar kreeg in de tweede helft van de race last van motorproblemen. Door de reparaties liep de Nederlandse renstal een paar ronden achterstand op, maar begonnen met een inhaalrace en wisten zich daarna terug naar voren te vechten.

VeeKay zeer tevreden

Voor Veekay was het niet de eerste deelname aan de langeafstandsrace op Daytona Beach. In 2021 stond hij klaar om plaats te nemen achter het stuur, maar crashte zijn teamgenoot de auto voordat hij de kans daartoe kreeg. Deze editie was dus een herkansing voor VeeKay, die samen met zijn teamgenoten van Racing Team Nederland een knappe podiumfinish wist te behalen.

De IndyCar-coureur is dan ook erg blij met het resultaat. “Ik ben ontzettend blij met deze tweede plaats en heb met volle teugen genoten van deze fantastische race”, zegt hij na afloop van de race in een persbericht. “Natuurlijk balen we stiekem dat we de overwinning in de LMP2-klasse nipt zijn misgelopen, maar we kunnen tevreden terugkijken op een sterke race", aldus Veekay.

Lees ook: Robin Frijns blijft bij team WRT in WEC

Lees ook: Renger van der Zande baalt: We hadden kunnen winnen

Lees ook: Kay van Berlo na winst Daytona: Nooit durven dromen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden