Robin Frijns blijft bij team WRT in WEC

door Sven Verveld
Header liveblog 1 Bahrein

Robin Frijns blijft coureur bij het team van WRT. In de LMP2-klasse zal de Nederlander nog een jaar deelnemen in het World Endurance Championship (WEC). Vorig jaar werd Frijns wereldkampioen met het team en won hij de 24 uur van Le Mans.

Naast zijn avontuur in de Formule E zal Robin Frijns dit jaar wederom deelnemen in het World Endurance Championship. De Nederlander heeft voor komend seizoen getekend bij het team waar hij vorig jaar ook voor reed: team WRT. Het kampioenschap begint met een proloog en wordt vervolgens verreden over zes races. Eén van die zes races is de 24 uur van Le Mans. Vorig jaar won Frijns die race nadat de andere bolide van het team stil kwam te vallen in de laatste ronde. Ook dit jaar zal Frijns gaan voor de winst op Le Mans.

Titel verdedigen

Vorig jaar werd Frijns met het team wereldkampioen. Dit jaar gaat hij proberen die titel te verdedigen. Tegenover het team geeft hij een reactie. "Ik kijk uit naar het seizoen samen met Team WRT. Vorig jaar hadden we grote successen door het winnen van de titel en het doel is om dat dit jaar weer te doen", vertelt de Nederlander. Hij geeft aan dat de banden tussen hem en het team goed zijn. Verder bedankt hij zijn Formule E-team voor het instemmen met het dubbele seizoen.

Foto header: Marius Hecker/AdrenalMedia.com 2021

Lees ook: Renger van der Zande baalt: We hadden kunnen winnen

Lees ook: Kay van Berlo na winst Daytona: Nooit durven dromen

Lees ook: Honda: Rivalen bagatelliseren vermogensverlies door nieuwe brandstof

door Sven Verveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden