Kay van Berlo na winst Daytona: Nooit durven dromen

3639737

Kay van Berlo heeft de 24 uur van Daytona gewonnen. Van Berlo kwam met Riley Motorsports uit in de LMP3-klasse. Het was het debuutjaar van de Nederlander en hij is meer dan tevreden met het resultaat.

Kay van Berlo heeft een belangrijke race op zijn naam geschreven. De Rolex 24 uur van Daytona is de opener van het raceseizoen in Amerika en bovenal ook een grote race. Van Berlo debuteerde dit jaar, een dag na zijn overwinning geeft hij aan Grand Prix Radio een reactie. "Het was voor mij een droom om mee te doen. Deze race behoort tot één van de grote endurance klassiekers. Om hem dan in mijn debuutjaar te winnen, had ik nooit durven dromen", aldus de Nederlander.

De race

De eerste acht uur van de race waren knotsgek volgens Van Berlo. Volgens hem moest iedereen zijn snelheid nog vinden en waren er veel mensen onervaren. Ook het team van de Nederlander heeft last gehad van de hectische opening. "De eerste stint ben je een beetje aan het aftasten hoe agressief het verkeer is. Wij hebben er last van gehad, we hebben wat schade gehad aan het begin", vertelt Van Berlo. Gelukkig was de schade niet groot genoeg voor het team om naar binnen te moeten.

Kay van Berlo 24 uur van Daytona

Tegen het einde van de race had het team de snelheid goed gevonden. "We bleven uit de problemen, hadden constant snelle tijden en stonden steeds bovenaan", aldus Van Berlo. Tijdens de laatste stint, ongeveer dertig minuten voor het einde, kwam het geloof bij Van Berlo dat het team kon winnen. "Maar het is en blijft endurance, dus je bent zeker niet relaxed. "Uiteindelijk na dertig minuten kwamen we over de streep en wonnen we de race", vertelt Kay van Berlo. In de toekomst hoopt hij op meer grote overwinningen maar eerst is het tijd om de winst goed te vieren. 

De gehele update van Kay van Berlo is te horen via Grand Prix Radio!

Lees ook: Jeroen Bleekemolen uitgevallen in 24 uur van Daytona

Lees ook: FIA bekent: Michael Masi kan vervangen worden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden