Renger van der Zande baalt: We hadden kunnen winnen

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Renger van der Zande was met het team van Chip Ganassi één van de favorieten voor de eindzege in de 24 uur van Daytona. Door technische problemen kon hij de overwinning bij het ingaan van de nacht al vergeten, tot zijn grote teleurstelling. "We hadden echt kunnen winnen."

In het begin van de wedstrijd zag het er nog rooskleurig uit voor de Nederlander, die zijn auto deelde met IndyCar-coureurs Scott Dixon, Sébastien Bourdais en Alex Palou. De Chip Ganassi-auto was zeer competitief en lag al vrij snel aan de leiding van de race. Maar toen de nacht viel, ging het mis. Een technisch defect, een kapotte dynamo, gooide roet in het eten. De auto moest gerepareerd worden en dus kon van der Zande zijn derde zege op Daytona wel vergeten. 

"We lagen een ronde of 40 achter op de leider van de wedstrijd. Dat maak je natuurlijk niet meer goed. We balen echt enorm, we hadden echt kunnen winnen, maar dat is achteraf", blikt de Nederlander terug. 

Renger van der Zande Daytona

Uiteindelijk won het team van Meyer Shank Racing, met onder andere Hélio Castroneves, de Amerikaanse autosportklassieker in de Daytona Prototype International-klasse en moest Van der Zande genoegen nemen met P7.

De hele update van Renger van der Zande is te horen op Grand Prix Radio

Lees ook: Jeroen Bleekemolen uitgevallen in 24 uur van Daytona

Lees ook: Rob van Someren en Denis Donkervoort te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Las Vegas dichtbij organiseren Grand Prix

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden