Las Vegas dichtbij organiseren Grand Prix

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

De populariteit van de Formule 1 in Amerika is overduidelijk aan het groeien. Ook aan de kalender is dat te zien, aankomend seizoen zijn er namelijk twee races in de Verenigde Staten. De kans is groot dat dit aantal binnenkort zal gaan groeien met nog een derde race in Las Vegas.

Aankomend seizoen komt de Formule 1 voor het eerst naar Miami en het lijkt erop dat er nog een bekende Amerikaanse stad bij gaat komen. Eerder was namelijk al duidelijk dat ook gokparadijs Las Vegas interesse toonde in een Grand Prix. Het bleef lang stil maar nu blijkt dat de onderhandelingen al in vergevorderde staat zouden zijn. Mogelijk staat de race al vanaf 2023 op de kalender.

The Strip

De race zou dan plaatsvinden op de beroemde Strip in de gokstad. Bronnen rondom een Amerikaans sportmagazine melden dat de organisatie van de Formule 1 en vertegenwoordigers van de stad en de staat Nevada al maanden met elkaar in gesprek zijn. Afgevaardigden van de koningsklasse zouden de stad zelfs al regelmatig hebben bezocht. Naar verwachting zal een mogelijke deal gemaakt worden in de eerste helft van dit jaar.

Het zou dan niet de eerste keer zijn dat men gaat racen in de gokstad. In 1981 en 1982 werd er immers een Grand Prix georganiseerd op de parkeerplaats van het bekende Caesars Palace Hotel. Het was niet bepaald een succes en de sport vertrok dan ook snel weer uit Las Vegas. 

Lees ook: Max Verstappen toont nieuwe helm voor seizoen 2022

Lees ook: F1 aan Tafel: Leclerc doet het niet slechter, Sainz is beter

Lees ook: Data F1-testdagen Barcelona en Bahrein bekend

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden