F1 bevestigt officieel data wintertests in Barcelona en Bahrein

Header liveblog 1 Bahrein

Max Verstappen en zijn collega's beginnen het Formule 1-seizoen met drie testdagen in Barcelona voorafgaand aan de drie officiële testdagen in Bahrein. Er worden twee verschillende trainingsdagen gehouden op twee verschillende locaties in februari en maart.

De testdagen in Barcelona zullen in tegenstelling tot voorgaande jaren niet worden uitgezonden voor het publiek. Deze sessies worden afgezonderd van racefans, in plaats daarvan wordt er aan het eind van elke dag een samenvatting en de beste tijden op het circuit gepubliceerd. De testdagen in Bahrein daarentegen worden wel uitgezonden en worden dan ook als 'officiële' testdagen beschouwd. 

Testdagen Bahrein 2021

Februari en Maart 

Er wordt nu al reikhalzend uitgekeken naar de dagen in Barcelona. Daar zullen alle coureurs voor het eerst in de nieuwe auto's zitten die zijn aangepast naar het nieuwe reglement voor 2022. De grootste aanpassingen zijn gemaakt aan het ontwerp van de auto, de nieuwe voor- en achtervleugels en de 18-inch Pirelli banden. De onthullingen van de nieuwe auto's beginnen al begin februari. Tot nu toe hebben alleen Aston Martin, Mercedes, McLaren en Ferrari de data bekend gemaakt.

De testdagen in Barcelona beginnen op 23 februari en eindigen op 25 februari. De officiële testdagen in Bahrein lopen van 10 tot 12 maart. Fans kunnen die dagen bezoeken, maar het wordt ook uitgezonden op F1TV Pro voor degenen die er niet bij kunnen zijn.

Lees ook: Grand Prix mogelijk naar Colombia

Lees ook: Rinus VeeKay sluit Formule 1-avontuur niet uit

Lees ook: Formule 1 stopt met militaire vliegshows voor race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden