Grand Prix mogelijk naar Colombia

25 jan 2022 door Wendy Heijting
3639737

Colombia heeft interesse in het organiseren van een Grand Prix. Dat heeft de president Ivan Duque bekend gemaakt. Er zijn al gesprekken gevoerd door de burgemeester van de Colombiaanse stad Barranquilla en het Formule 1-management. 

Barranquilla is een stad in het noorden van Colombia en het zou naar inziens van de president en de burgemeester een uitstekende locatie zijn om een semi-stratencircuit te creëren voor de Formule 1. Nog nooit eerder heeft Colombia een Formule 1-race georganiseerd, maar Duque is ervan verzekerd dat het een goede stap zou zijn voor de vertegenwoordiging van het land. Toch is er nog wel veel werk aan de winkel om de stad te prepareren voor een raceweekend en om voor een strakke organisatie te zorgen als het voorstel wordt goedgekeurd door de organisatie van de Formule 1. 

Recordaantal races

Al eerder heeft Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, aangegeven dat er veel geïnteresseerde partijen zijn om een Grand Prix te organiseren. Het raceseizoen van 2022 kent al een recordaantal met 23 races, maar in de toekomst zouden er dus zomaar nog meer races aan de kalender toegevoegd kunnen worden. Aangezien er al één race verreden wordt in Brazilië, zou het de tweede Formule 1 Grand Prix in Zuid-Amerika worden. 

 

Lees ook: Jeroen Mul en Michael Bleekemolen te gast bij F1 aan Tafel

Lees ook: Nick Catsburg: We zijn te langzaam maar ik heb hoge verwachtingen

Lees ook: Latifi en Russell: Jenson enorme aanwinst voor Williams

25 jan 2022 door Wendy Heijting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen