Nick Catsburg: We zijn te langzaam maar ik heb hoge verwachtingen

24 jan 2022 door Tim Koenders
10-saturday-monza

Nick Catsburg was met zijn team te langzaam in de voorbereiding op de 24 uur van Daytona. Afgelopen weekend mocht Catsburg testen en een race van honderd minuten rijden. De snelheid zat er nog niet echt in maar Catsburg heeft er vertrouwen in dat het goed gaat komen. 

Komend weekend staat één van de grootste autosportevenementen van het jaar op het programma: de 24 uur van Daytona. Afgelopen weekend hadden de deelnemers de kans om de laatste voorbereidingen te doen op het legendarische circuit. Ook was er een race van honderd minuten om te testen voor de grote race van komend weekend. Dit jaar staan er weer wederom verschillende Nederlanders aan de start. Nick Catsburg blikt voor Grand Prix Radio terug op het weekend en kijkt alvast vooruit naar komend weekend.

Probleemloos maar te langzaam

"Afgelopen weekend hebben we de zogenoemde "Roar before the 24" gehad. Vooralsnog gaat het allemaal wel goed voor ons maar we zijn nog te langzaam op de rechte stukken." Catsburg legt uit dat de GTD auto waarmee ze nu rijden vorig jaar nog een GTLM auto was. "Die is zwaar gedowngraded en daar zijn ze iets te ver in gegaan. We hebben nog tijd om veranderingen door te voeren. Ik heb hoge verwachtingen."

De hele update van Nick Catsburg hoor je op Grand Prix Radio.

Lees ook: Vaccinatie verplicht voor coureurs GP Australië

Lees ook: Frédéric Vasseur: Ik onderschatte een jaar zonder updates

Lees ook: George Russell: Nooit genoeg zolang je geen wereldkampioen bent

 

 

 

 

24 jan 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen