Vaccinatie verplicht voor coureurs GP Australië

10-saturday-monza

De Australische regering heeft de Formule 1 duidelijk gemaakt dat alle coureurs en personeel gevaccineerd moeten zijn om deel te kunnen nemen aan de grand prix. De waarschuwing komt na het tennis-debacle rondom Novak Djokovic die zijn visum kwijtraakte omdat hij niet gevaccineerd was tegen corona. 

Australië heeft sinds de pandemie strenge regels ingesteld voor hun inwoners en daar zijn sporters geen uitzondering op. De organisatoren van de Grand Prix van Australië hebben daarom alvast de coureurs gewaarschuwd dat zij niet kunnen deelnemen als zij niet hun vaccinatie hebben gehaald. 

Algemeen directeur van de Grand Prix van Australië Andrew Westacott heeft de regels voor de grand prix nog maar eens benadrukt. Daarbij zijn niet alleen de coureurs gewaarschuwd, maar ook alle teams en hun personeel. "Er zullen geen uitzonderingen zijn. De regels zijn duidelijk als je het land in wilt en de regels zijn ook duidelijk als je meedoet in de Formule 1", zegt Westacott. 

Duidelijke regels

Westacott benadrukt dat de regels voor deelname aan de grand prix en ook de vaccinatieregels allang bekend waren nog voordat de Australian Open begon. De regels zijn daarnaast ook opgenomen door de FIA in het sportief reglement. Het moge dus duidelijk zijn dat de organisatioren voor de Grand Prix van Australië deze regels enorm serieus nemen. Voor zover bekend zijn alle coureurs en personeel gevaccineerd. Daarnaast hebben de coureurs ook een filmpje gemaakt voor de racefans waarin ze iedereen oproepen zich te laten vaccineren. "Er is nul tolerantie. Of je nu Lewis Hamilton of Valentino Rossi in de MotoGP bent. Als je positief test dan race je niet dat weekend", aldus Andrew Westacott. 

Lees ook: Formule 1 stopt met militaire vliegshows voor race

Lees ook: Red Bull en Mercedes akkoord over overstap engineer

Lees ook: F1 aan Tafel over duurzaamheid in Formule 1 en circuit Zandvoort

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden