Red Bull en Mercedes akkoord over overstap engineer

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Red Bull Racing en Mercedes hebben een akkoord bereikt over de overgang van engineer Ben Hodgkinson. De engineer bij het team van Mercedes maakt volgens de gemaakte afspraken tussen beide teams de overstap van Mercedes naar de Oostenrijkse renstal. De overstap hing al langer in de lucht, maar is dus nu officieel bekend gemaakt door het Duitse team.

De Brit zal vanaf 24 mei in dienst treden bij het team uit Milton Keynes, waarbij hij het project van Red Bull Powertrains zal gaan leiden. Het bereiken van het akkoord maakt Mercedes bekend via sociale media. De aanstelling van Hodgkinson was al langer bekend, maar het was nog de vraag onder welke voorwaarden de overstap gemaakt zou worden. Nu blijken Red Bull en Mercedes daar een overeenstemming over te hebben bereikt.

Red Bull Powertrains

De Britse engineer was jarenlang een belangrijk kopstuk van de motorafdeling van Mercedes, tot Red Bull in 2021 bij Hodgkinson aanklopte om de overstap te maken en het nieuwe project Red Bull Powertrains te gaan leiden. Het team van Christian Horner heeft een nieuwe motorafdeling opgericht om voor het seizoen 2025 een eigen krachtbron te ontwerpen.

Lees ook: App voor commentaar Olav Mol bijna klaar

Lees ook: Sergio Pérez: Van team wisselen wordt onderschat

Lees ook: Zak Brown: Geen sprintraces in 2022

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden