Sergio Pérez: Van team wisselen wordt onderschat

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

Sergio Pérez vindt dat het wisselen van Formule 1-team wordt onderschat. De Mexicaan reed in 2021 zijn eerste seizoen voor Red Bull Racing en had het verschillende weekenden best lastig. Zelf had hij vooraf ook gedacht dat het makkelijker zou gaan om over te stappen van team.

Het was lang onzeker wie in 2021 de teamgenoot van Verstappen zou worden. Gasly en Albon konden niet tippen aan de Nederlander en daarom ging Red Bull kijken buiten haar eigen coureurs. Sergio Pérez staat bekend als een zeer snelle rijder en had nog geen contract voor 2021. Eén en één is twee en dus contracteerde het team uit Milton Keynes de Mexicaan. Pérez had het gedurende het seizoen best lastig, zeker in de kwalificaties. Hij stond niet vaak vooraan terwijl Verstappen liet zien dat de auto er wel goed genoeg voor was. Aan Motorsport.com liet Pérez weten dat het wisselen van team onderschat wordt.

Sergio Perez / Red Bull Racing / 2021 / Baku
Foto: Red Bull Content Pool (Maxim Shemetov / Getty Images)

"Als coureur onderschat je het ook"

Pérez legt uit dat je erg veel aan moet passen wanneer je van team verandert in de Formule 1. "De auto is totaal anders qua filosofie, het verschil tussen de hoge en lage rake. Ook de motor is geheel anders. Je moet je hele werkwijze aanpassen." De andere omstandigheden hebben er ook voor gezorgd dat Pérez anders moest gaan rijden. "Wat ik eerder altijd deed werkte hier ineens niet meer." Na een jaar ervaring te hebben bij Red Bull Racing verwacht de Mexicaan het in 2022 veel beter te gaan doen.

Lees ook: Dan Fallows in april naar Aston Martin

Lees ook: CEO Alpine zet Alain Prost buitenspel

Lees ook: IndyCar-coureur O'Ward droomt van overstap Formule 1

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden