Dan Fallows in april naar Aston Martin

Header liveblog 1 Bahrein

Het hoofd van aerodynamica van Red Bull Dan Fallows stapt in april over naar Aston Martin. Daarmee is er een einde gekomen aan het drama over Fallows waarmee Red Bull eerder deze maand naar de rechter ging. Beide teams hebben nu een akkoord bereikt. 

Fallows werkt sinds 2006 bij Red Bull en stond onder meer met Max Verstappen en toenmalige teamgenoot Daniel Ricciardo op het podium in Maleisië. Vorig jaar werd al bekend dat hij naar Aston Martin zou vertrekken om daar de nieuwe technische directeur te worden. Red Bull had daar bezwaar tegen, omdat de Brit nog onder contract zou staan bij het team. Daar hield het team hem dan ook aan. Hij werd in de laatste maanden voor zijn vertrek al van Formule 1-projecten weggehouden.

Fallows, Verstappen, Ricciardo podium Maleisië 2017

Akkoord tussen Red Bull en Aston Martin

Red Bull-teambaas Christian Horner beweerde toentertijd dat het nog wel jaren zou kunnen duren voordat Fallows kon overstappen. Aston Martin en de aerodynamicus zelf waren het daar niet mee eens wat leidde tot een uitstapje naar de rechtbank. Uiteindelijk zijn beide teams toch tot een akkoord gekomen en mag Fallows op 2 april bij Aston Martin beginnen. 

Lees ook: CEO Alpine zet Alain Prost buitenspel

Lees ook: IndyCar-coureur O'Ward droomt van overstap Formule 1

Lees ook: Mike Krack nieuwe teambaas Aston Martin 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen