CEO Alpine zet Alain Prost buitenspel

10-saturday-monza

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost vindt dat hij door Alpine-ceo Laurent Rossi naar de zijkant werd gedrukt bij het team. Prost kon een nieuw contract krijgen maar heeft dit afgewezen, omdat Rossi naar eigen zeggen alleen aan zichzelf denkt. 

De 66-jarige Prost zal vanaf dit seizoen niet meer te zien zijn op het circuit voor Alpine F1. De Fransman had daar de laatste jaren een rol als adviseur maar daar is nu een eind aan gekomen. 

Prost vindt het onzettend jammer dat het nieuws van zijn vertrek op deze manier naar buiten is gekomen. Dit had hij liever samen met Alpine bekend gemaakt. Volgens de Formule 1-legende wil ceo Rossi alle aandacht op hem eisen en hebben daarom meerdere mensen al hun biezen moeten pakken. 

Alain Prost - gp italie
Foto: Alpine Media Pool

"Hij zei dat hij geen adviseur meer nodig had"

"Het seizoen 2021 was erg verontrustend voor mij, omdat ik voelde dat degenen die hier al lang waren weg moesten", vertelt hij aan L'Equipe. "Er is een drive om mensen buitenspel te zetten. Laurent Rossi wil alleen vol in de schijnwerpers staan en door niemand lastig gevallen worden. Hij vertelde mij dat hij geen adviseur meer nodig had, maar ik kon nog wel een nieuw contract krijgen. Die heb ik afgewezen", zegt Prost.

Op Instagram liet Prost eerder weten teleurgesteld te zijn op de wijze waarop dit nieuws naar buiten is gebracht. "Er was afgesproken dat dit samen met Alpine zou gebeuren. Dit toont geen respect. Ik zal iedereen in Enstone en Viry gaan missen."

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door A L A I N P R O S T (@a.prost)

 

Lees ook: Alain Prost vertrekt als adviseur bij Alpine F1

Lees ook: Grote veranderingen in format F1-weekend

Lees ook: Pirelli-topman Isola positief over nieuwe 18-inch banden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden