Alain Prost vertrekt als adviseur bij Alpine F1

3639737

Alain Prost is vanaf dit seizoen geen adviseur meer bij Alpine F1. Dat weet Autosport.com te melden. De viervoudig wereldkampioen is na Marcin Budkowski de volgende die bij de Franse renstal vertrekt. 

Alpine is flink wat wijzigingen aan het doorvoeren in het management. Afgelopen week werd bekend dat teambaas Budkowski na een jaar mocht vertrekken, hoewel hij nooit officieel tot teambaas is benoemd. Prost was sinds 2015 als adviseur in dienst. 

Vanaf 2019 bekleedde de 66-jarige een formele rol bij Alpine. Hij had een jaarcontract bij het team en het management heeft besloten dit niet te verlengen. Voormalig Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer moet de opvolger worden van Budkowski. Naar verwachting wordt dit binnenkort wereldkundig gemaakt. 

Otmar Szafnauer - Aston Martin
Foto: Aston Martin F1 Team

BWT hoofdsponsor Alpine

Het waterbehandelingsbedrijf BWT wordt de nieuwe hoofdsponsor van Alpine. De roze kleur, die eerder bij Force India/Racing Point te zien waren, gaat dan ook terugkomen in de kleurstelling van Alpine. Dit zal tevens een hereniging zijn met Esteban Ocon die in 2017 en 2018 coureur was bij Force India.

Lees ook: McLaren onthult presentatiedatum nieuwe auto's

Lees ook: Ferrari presenteert auto op 17 februari

Lees ook: Mike Krack nieuwe teambaas Aston Martin 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden