Ferrari presenteert auto op 17 februari

door Tim Koenders
alonso sprint imola

Ferrari maakt op 17 februari de auto voor komend seizoen bekend. Waar dat gaat gebeuren en hoe de auto gaat heten is nog niet bekend. Het team deed de aankondiging een maand voor de bekendmaking op sociale media. 

Ferrari stelde in 2020 enorm teleur met een zesde plaats in het constructeurskampioenschap. In 2021 leek het team de goede kant op te zijn gegaan. Het Italiaanse team versloeg McLaren voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap. Het topteam lijkt dus op de goede weg. De nieuwe reglementen zouden ervoor moeten zorgen dat er meer teams kunnen strijden voor de overwinning. De uitgelezen kans voor het historische team om het gat naar de kop van het veld te dichten. De bolide waar dat mee moet gaan gebeuren wordt op 17 februari wereldkundig gemaakt.

Topteam

Ferrari hoort natuurlijk bij de topteams van het Formule 1-veld. Dat het de laatste jaren niet kon strijden om de overwinningen is natuurlijk niet waar het team thuishoort. Met Charles Leclerc en Carlos Sainz heeft het twee jonge en zeer snelle coureurs in huis. Aan de coureurs zal het dus niet liggen. 

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Lees ook: Formule 1-circuit Miami krijgt steeds meer vorm

Lees ook: Terugkeer Hamilton zou afhangen van resultaten FIA-onderzoek

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen