Terugkeer Hamilton zou afhangen van resultaten FIA-onderzoek

door Jacobine van den Berg
3639737

Het is nog niet duidelijk of Lewis Hamilton dit seizoen aan de start verschijnt in de Formule 1. In Abu Dhabi zag hij de wereldtitel aan zich voorbij gaan en is hij de klap momenteel nog aan het verwerken. Volgens Britse media hangt het allemaal af van resultaten en verbetering bij de FIA.

Bij Sky Sports heeft men begrepen dat ze bij het team van Mercedes ook nog geen idee hebben of hij dit seizoen terugkeert op het F1-paddock, zo vertelt Craig Slater van de Britse sportzender. "Op dit moment kan ik je vertellen dat het nog steeds onduidelijk is, 69 dagen voorafgaand aan het begin van de Grand Prix van Bahrein. Ik heb van belangrijke bronnen rond Lewis Hamilton begrepen dat het nog steeds niet helder is of hij nog terugkeert voor de eerste race van het komende seizoen."

"Hij ging die zondagavond in Abu Dhabi waardig om met zijn verlies, maar verliet het circuit stilletjes zonder tegen iemand van de pers te praten. Alleen tegen Jenson Button zei hij 'over volgend jaar, dat zullen we nog wel zien'. De mensen die ik heb gesproken verwachten dat hij terug zal keren om die achtste titel te winnen, maar tegelijkertijd vertelden zij me dat het verlies, en vooral de manier waarop, de daaropvolgende dagen zeer hard binnenkwam bij hem."

Lewis Hamilton / Mercedes
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

FIA-onderzoek

Bronnen rondom de zevenvoudig-wereldkampioen wijzen op het onderzoek dat de FIA enkele dagen na de race in Abu Dhabi aankondigde. Hamilton verzoekt dat er goed naar gekeken wordt wat er precies mis is gegaan. De Mercedes-coureur zou keiharde resultaten willen zien en zijn terugkeer zou afhangen van de uitkomsten.

"Wat ik kan vertellen over Lewis Hamilton en zijn terugkeer is het volgende: hoe hij over die teleurstelling heen komt, ligt aan de FIA en haar plicht om de gebeurtenissen tijdens die laatste ronden te onderzoeken. Ze moeten met resultaten komen, hij wil iets tastbaars zien dat voortkomt uit het onderzoek, en wel zo snel mogelijk."

Anders zien we Hamilton misschien nooit meer terug, zo zeggen de Britten. "Hoe langer dit doorgaat, hoe langer een resultaat van het onderzoek en een conclusie van de FIA over hoe ze vanaf dit punt verder moeten uitblijft, hoe slechter de situatie wordt. Dit heeft een hooggeplaatste bron mij allemaal verteld. Alhoewel je zou verwachten dat Hamilton terugkeert om te strijden voor zijn achtste titel, is het nog niet duidelijk bij zijn team of dat ook echt zal gebeuren. Alle opties zullen op tafel liggen, misschien zelfs een sabbatical", aldus Slater.

Lees ook: Tom Coronel na Dakar-exit: Zwaar balen

Lees ook: Théo Pourchaire blijft bij ART in Formule 2

Lees ook: Mattia Binotto ziet geen obstakels in gesprekken over contractverlenging Carlos Sainz

 

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden