Mattia Binotto ziet geen obstakels in gesprekken over contractverlenging Carlos Sainz

alonso sprint imola

Ferrari-coureur Carlos Sainz kan rekenen op een eenvoudig contractgesprek met teambaas Mattia Binotto. In een gesprek met onder andere Motorsport.com zegt de teambaas onder de indruk te zijn van het eerste seizoen van de Spanjaard bij het Italiaanse team. Hij denkt dan ook niet dat gesprekken over zijn contractverlenging moeilijk gaan worden.

Binotto zegt dat hij samen met Sainz in de winterstop wilt gaan praten over zijn toekomst bij Ferrari. Sainz kwam afgelopen seizoen op de plek van Sebastian Vettel te zitten en kreeg een contract voor twee jaar bij het Italiaanse team. Sainz had een uitstekend seizoen in de rode Ferrari-wagen. Hij pakte vier podiums en eindigde als vijfde in het coureurskampioenschap, boven teamgenoot Charles Leclerc die toch is aangewezen als 'de gouden jongen' van Ferrari. 

Carlos Sainz Grand Prix Abu Dhabi 2021

Contractvoorwaarden

Binotto is in ieder geval tevreden met de prestaties van Sainz en zegt dat hij een goede plek in het team heeft. De teambaas moet nog met de Spanjaard om de tafel om een formeel gesprek over zijn contract en zijn toekomst bij Ferrari te praten. Maar hij verwacht geen tegenslagen: "Ik wil eerst kijken of hij (Sainz, red.) tevreden is. Daarna evalueren we zijn seizoen en dan pas kijken we naar zijn toekomst. Het wordt ongetwijfeld een eenvoudig gesprek."

Teamgenoot Charles Leclerc hoeft zich voorlopig nog geen zorgen te maken over zijn contract. Hij tekende eind 2019 al een meerjarig contract bij Ferrari en rijdt sowieso tot en met 2024 bij het team. Hoewel Binotto niet zeker is van een antwoord van Sainz over zijn toekomst bij Ferrari, mag het duidelijk zijn dat rijden voor het Italiaanse team voor de Spanjaard zelf een ultieme droom is en was. Het spreekt dan voor zich dat het zeker niet moeilijk zal zijn voor Sainz om volmondig 'ja' te zeggen op een verlenging bij Ferrari. 

Lees ook: Domenicali wil met Formule 1 terug naar Duitsland en Afrika

Lees ook: Team Coronel na Stage 2 Dakar 2022: "Eigen tempo gepakt"

Lees ook: Daniel Ricciardo verloor al zijn vertrouwen begin 2021

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden