Domenicali wil met Formule 1 terug naar Duitsland en Afrika

06 jan 2022 door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Stefano Domenicali hoopt Duitsland weer warm te maken voor de Formule 1. De algemeen directeur van de koningsklasse vindt het "betreurenswaardig" dat dit seizoen wederom geen grand prix in Duitsland zal worden verreden.

"Vanuit de hele wereld is er zoveel interesse, we kunnen makkelijk op dertig verschillende circuits rijden. We moeten ervoor zorgen dat de traditionele circuits hun plaats behouden. Maar helaas zie ik geen echte interesse uit Duitsland om weer deel uit te maken van de Formule 1-kalender. Dat is heel jammer en eigenlijk zelfs ongelooflijk", zei Domenicali tegen Sport1. Met de coureurs Sebastian Vettel en Mick Schumacher en het topteam Mercedes heeft de Formule 1 volgens Domenicali genoeg Duitse invloeden weer een grand prix te huisvesten.

De Italiaan, die eerder teambaas was bij Ferrari, gaat de komende maanden in gesprek met de eigenaren van circuits zoals de Nürburgring en Hockenheim. "En ook met mogelijk andere geïnteresseerde partijen. Het moet een open discussie worden, om te peilen hoe de Formule 1 weer kan terugkeren naar Duitsland."

Max Verstappen Hockenheim
Foto: Red Bull Content Pool

Meer grands prix, ook comeback in Afrika

De kalender voor dit seizoen bestaat uit 23 grands prix, één meer dan afgelopen jaar. Domenicali zou 'makkelijk' meer dan dertig races op de kalender kunnen zetten maar is ook wel realistisch dat het te ver gaat en er een limiet moet zijn. De laatste race op Duitse bodem was in 2020 met de Grote Prijs van de Eifel op de Nürburgring. Een jaar eerder werd voor het laatst geracet op Hockenheim. Vanwege financiële problemen zijn beide circuits van de kalender verdwenen.

Domenicali wil met de Formule 1 graag ook terugkeren naar Afrika. "Een comeback in Afrika, of het nou in het noorden of het zuiden is, zou geweldig zijn. Hoe snel we dat voor elkaar krijgen, hangt ook af van de situatie rondom het coronavirus." De laatste grand prix op het Afrikaanse continent was in 1993 in Zuid-Afrika. Gezien het feit dat het om een wereldkampioenschap gaat zou het zeker een goede mogelijkheid kunnen zijn dat een race in Afrika daadwerkelijk terugkeert.

Derde race in Amerika?

Domenicali zegt ook nog ideeën in het achterhoofd te hebben voor een tweede race in China en een derde (naast Austin en Miami) in Amerika, bij voorkeur in Las Vegas. Domenicali zegt wel dat hij 23 races eerder wel de limiet heeft genoemd, al heeft hij er ook laten doorschemeren dat uitbreiding naar 25 races een optie is.

Lees ook: Minimumgewicht auto 2022 opnieuw verhoogd

Lees ook: Team Coronel na stage 2 Dakar 2022: "Eigen tempo gepakt"

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Max Verstappen

06 jan 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen