Grand Prix Radio-rapport: Max Verstappen

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Het Formule 1-seizoen van 2021 gaat de boeken in als een van de spannendste seizoenen aller tijden. Maar hoe presteerden de individuele coureurs nou eigenlijk? Grand Prix Radio blikt terug op het seizoen met het Grand Prix Radio-rapport. In deze laatste aflevering kijken we terug op het seizoen van Max Verstappen.

Het Formule 1-seizoen 2021 is en blijft er eentje die niet snel vergeten zal gaan worden. Na 10 overwinningen, 10 pole positions en een record van 18 podiumplaatsen in 2021 is Max Verstappen voor de allereerste keer tot wereldkampioen gekroond. Er kan dan ook geen twijfel over bestaan dat Verstappen een waardig en dit jaar ook een terechte kampioen is. 

Statistieken

Verstappen heeft het afgelopen seizoen te maken gehad met maar een aantal tegenslagen. Zonder de geklapte band in Bakoe, de clashes met Lewis Hamilton in Silverstone en Monza, maar ook de pech in Hongarije had de Nederlander al vermoedelijk al veel eerder wereldkampioen kunnen zijn.

De Red Bull-coureur heeft desondanks een zeer sterk seizoen achter de rug. Op de bovengenoemde races na is de Nederlander iedere race bij de eerste twee geëindigd, een bijzonder mooi record. En dat in een jaar waarin Red Bull en Mercedes over het algemeen gelijkwaardige auto’s tot hun beschikking hadden. Verstappen heeft bijna elke race op indrukwekkende wijze optimaal gepresteerd in zijn Red Bull-bolide met Honda-motor. Dit bleek ook nodig om de combinatie van Lewis Hamilton en Mercedes te verslaan.

Max Verstappen - Winst

De overwinningen in Imola, Monaco, Frankrijk, de twee races op de Red Bull-ring in Oostenrijk, Zandvoort, Amerika en Mexico vallen allemaal op door de dominantie van Verstappen. Tijdens de Dutch Grand Prix ervaarde de Nederlander een enorme druk, maar ondanks de grote nationale verwachting dat Verstappen zou gaan winnen, reed hij een weergaloze race in de duinen.

Alles op een rij

Verstappen zorgde het afgelopen seizoen ervoor dat de titel nooit uit het oog verloren was, waarbij hij de gebeurtenissen in onder andere Bakoe en Silverstone ook snel weer achter zich kon laten. Deze kwaliteit kwam het beste naar voren in Abu Dhabi toen hij, zelfs met kleine kansen, erin slaagde de hele wedstrijd in de race te blijven. Het feit dat zowel de teambazen als de mede-coureurs de Nederlander onlangs hebben verkozen tot de beste coureur van het seizoen zegt ook genoeg. Verstappen won ook met overmaat de meeste races en behaalde de meeste pole positions. Het seizoen van Verstappen had veel indrukwekkende facetten met uiteraard als hoogtepunt de winst in Zandvoort, maar het is de consistentie van Red Bull in combinatie met de motor van Honda en Max zijn prestaties die uiteindelijk leidde tot zijn eerste wereldtitel.

De redactie van Grand Prix Radio geeft Max Verstappen een 9,7 voor zijn seizoen en is daarmee bovenaan geëindigd van alle coureurs.

 

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Valtteri Bottas

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Sergio Pérez

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Carlos Sainz

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden