Grand Prix Radio-rapport: Carlos Sainz

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

Het Formule 1-seizoen van 2021 gaat de boeken in als één van de spannendste seizoenen aller tijden. Maar hoe presteerden de individuele coureurs nou eigenlijk? Grand Prix Radio blikt terug op het seizoen met het Grand Prix Radio-rapport. In deze aflevering kijken we terug op het seizoen van Carlos Sainz.

Carlos Sainz was één van de de coureurs die van team veranderde in 2021. Van alle overgestapte coureurs van de Spanjaard het meest succesvol. Hij maakte de droomtransfer naar het grote Ferrari en werd de teamgenoot van Charles Leclerc, de man waar het hele Italiaanse team om zou draaien. Toch was het Sainz die hoger dan de Monegask eindigde in het kampioenschap. Met vier podiums en nog veel meer indrukwekkende statistieken eindigde de Spanjaard als vijfde in het kampioenschap. Kortom, een zeer goed seizoen voor de coureur die vaak een beetje anoniem blijft.

De statistieken

Sainz moest zich afgelopen seizoen meten aan één van de grootste talenten op de grid, namelijk Charles Leclerc. In een nieuwe auto en bij een nieuw team is het niet zo gek dat hij Leclerc slechts negen keer versloeg in de kwalificatie. Het absolute hoogtepunt was de kwalificatie in Rusland dat ervoor zorgde dat hij de race mocht aanvangen vanaf de eerste startrij.

In de races was Sainz enorm constant. Met zijn Ferrari wist hij vier keer op het podium te staan. Leclerc lukte dit slechts één keer. Sainz behaalde een derde plaats in Hongarije, Rusland en Abu Dhabi. In Monaco werd de Spanjaard zelfs tweede. De meest indrukwekkende statistiek is dat Sainz op twee elfde plaatsen na iedere race in de punten is geëindigd. Sinds de Grand Prix van Stiermarken, de achtste race van het seizoen, rijdt hij al in de punten. Dat zijn vijftien races op rij. Sainz was ook de enige coureur die elke Grand Prix finishte. Hierdoor reed hij ook de meeste rondes dit seizoen.

Alles op een rij

Wanneer alles op een rij wordt gezet was het simpelweg een zeer succesvol seizoen voor Sainz. Teamgenoot Leclerc was de laatste jaren de grote man bij Ferrari maar heeft aan de Spanjaard nog een zware kluif komend seizoen. Met vier podiums en een vijfde plaats in de eindstand was het het meest succesvolle seizoen voor Sainz. Geen enkele uitvalbeurt en het feit dat hij vijftien wedstrijden op rij in de punten reed maakt Sainz één van de beste coureurs van dit seizoen.

De redactie van Grand Prix Radio geeft Carlos Sainz een 9,3 voor zijn seizoen.

Lees ook: Grand Prix Radio-Rapport: Lando Norris

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Charles Leclerc

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Daniel Ricciardo

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen