Grand Prix Radio-rapport: Daniel Ricciardo

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

Het Formule 1-seizoen van 2021 gaat de boeken in als één van de spannendste seizoenen aller tijden. Maar hoe presteerden de individuele coureurs nou eigenlijk? Grand Prix Radio blikt terug op het seizoen met het Grand Prix Radio-rapport. In deze aflevering kijken we terug op het seizoen van Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo was één van de coureurs afgelopen seizoen die naar een ander team verhuisde. De resultaten van McLaren in de afgelopen seizoenen met Lando Norris en Carlos Sainz waren veelbelovend en menig racefan was ervan overtuigd dat Ricciardo goede prestaties zou neerzetten. Helaas was dat niet helemaal het geval en de eerste helft van het seizoen viel vooral tegen. Even leek het de Australiër terug van weggeweest na de zomerstop met als hoogtepunt een overwinning op Monza, maar tegen het einde van het seizoen zakte hij helaas toch weer weg. 

De statistieken

Het staat als een paal boven water dat Ricciardo zowel in races als kwalificaties eruit is gereden door zijn teamgenoot Lando Norris. De McLaren lijkt de jonge Brit veel beter te liggen, wat ook niet gek is aangezien hij langer bij het team zit en nauw betrokken is geweest met de ontwikkeling van de auto en het team. Ricciardo kende middelmatige kwalificaties met dieptepunten in Portugal en Turkije waar de coureur in Q1 al uitviel. 

Daniel Ricciardo - Foto Winst

Het absolute hoogtepunt van zijn seizoen was ongetwijfeld Monza waar McLaren een 1-2 podium scoorde en Ricciardo sinds lange tijd een overwinning binnen sleepte. Tijdens de sprintrace dat weekend kwalificeerde hij zich als derde, maar mocht op de voorste startrij naast oud-teamgenoot Max Verstappen startten na een gridstraf voor Valtteri Bottas. De McLaren-coureur reed een enorm sterke race en pakte de overwinning voor Norris. “I never left”, is wat de Australiër zei op zijn team radio na afloop van de race. Toch is de Grand Prix van Italië de enige echte grote prestatie geweest van Ricciardo. 

Alles op een rij

Het was op zijn zachts gezegd een zeer middelmatig seizoen van Daniel Ricciardo. Hij presteerde toch niet optimaal ondanks het feit dat hij een goede auto tot zijn beschikking had. Hopelijk gaan de nieuwe auto’s van volgend jaar daar een verandering in brengen waarbij de coureur volgens het team ook het een en ander in te brengen had. De overwinning in Monza zorgde voor een positieve inbreng en Ricciardo liet zien dat hij zijn rijkunsten nog lang niet kwijt is. Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van de altijd goedlachse Honey Badger want hij keert volgend seizoen gewoon terug in papaya kleuren.

 

De redactie van Grand Prix Radio geeft Daniel Ricciardo een 6,3 voor zijn seizoen.

 

Lees ook: Zo brachten de F1-coureurs de kerst door

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Fernando Alonso

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Esteban Ocon

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen