Grand Prix Radio-rapport: Fernando Alonso

door Olav van Boxtel
3639737

Het Formule 1-seizoen van 2021 gaat de boeken in als één van de spannendste seizoenen aller tijden. Maar hoe presteerden de individuele coureurs nou eigenlijk? Grand Prix Radio blikt terug op het seizoen met het Grand Prix Radio-rapport. In deze aflevering kijken we terug op het seizoen van Fernando Alonso.

Fernando Alonso maakte in 2021 zijn rentree in de Formule 1. Dit deed hij bij het team van Alpine, voormalig Renault, waar Alonso al eerder onder contract stond. Bij Renault won Alonso twee wereldtitels. Eén van de grootste Formule 1-coureurs aller tijden dus. In 2021 had Alonso misschien niet de bolide om mee te vechten om het kampioenschap, maar wel merkte je de ervaring en snelheid die de Spanjaard mee nam naar de Formule 1. Alpine heeft sprongen gemaakt afgelopen seizoen en dat kwam mede door deze tweevoudig wereldkampioen.

Podium 

Alonso haalde in 2021 één podium met Alpine en zag teamgenoot Esteban Ocon zelfs de overwinning pakken in Hongarije. Ook hier speelde Alonso een enorm belangrijke rol. Hij hield Lewis Hamilton vele ronden achter hem om zo het gat tussen de jagende Brit en de leider in de wedstrijd, Ocon, groter te laten worden. Dit was uiteindelijk genoeg om de Fransman de overwinning te laten behalen. Een enorme bijdrage aan de eerste overwinning van Alpine dus.

Fernando Alonso Foto Podium

Foto: Alpine Media Pool

Niet alleen hielp hij het team en zijn teamgenoten, maar ook Max Verstappen enigszins naar zijn eerste wereldtitel. Alonso was een van de weinigen die openlijk uitsprak hoe leuk hij het zou vinden om Max wereldkampioen te zien worden. Met verschillende gevechten met Hamilton door het seizoen heen, waaronder wederom Hongarije, heeft hij toch wat punten van de Brit weten af te snoepen die eventueel van belang waren geweest in de latere titelrace.

Consistentie

Alonso zelf behaalde maar liefst in vijftien races punten binnen voor Alpine. Waarin de plaatsen acht en negen de meest voorkomende finishes waren. P3 en P4 zijn Alonso’s beste finishes van het seizoen. Er kan dus zeker gesteld worden dat de Spanjaard uitermate consistent is geweest in 2021. Hiermee bezorgde hij samen met teamgenoot Ocon het team van Alpine de vijfde plaats in het constructeursklassement. 

Fernando Alonso Foto Gevecht Hamilton

Foto: Alpine Media Pool

We kunnen zeker spreken van een goed seizoen voor Alonso. Hij hielp Alpine met zijn ervaring, kwam als persoonlijkheid de Formule 1 binnen en nam iets extra’s mee. Daarbovenop heeft Alonso ook laten zien nog steeds bloedsnel te zijn. Grand Prix Radio is benieuwd wat 2022 in het verschiet heeft voor de Spanjaard.

 

De redactie van Grand Prix Radio geeft Alonso een 7,9 voor zijn seizoen.

 

 

Lees meer: Grand Prix Radio-rapport: Sebastian Vettel

 

Lees meer: Grand Prix Radio-rapport: Lance Stroll

 

Lees meer: Grand Prix Radio-rapport: Yuki Tsunoda

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden