Grand Prix Radio-rapport: Lance Stroll

22 dec 2021 door Tim Koenders
GP2115_105411_J5A7478

Het Formule 1-seizoen van 2021 gaat de boeken in als één van de spannendste seizoenen aller tijden. Maar hoe presteerden de individuele coureurs nou eigenlijk? Grand Prix Radio blikt terug op het seizoen met het Grand Prix Radio-rapport. In deze aflevering kijken we terug op het seizoen van Lance Stroll.

Lance Stroll reed afgelopen jaar een matig seizoen. Dit komt mede doordat de Aston Martin niet zo snel was als de Racing Point van vorig jaar. Het team kwam niet verder dan een zevende plaats in het constructeurskampioenschap. Waar Sebastian Vettel, de teamgenoot van Stroll, nog twee hoogtepunten had, wist Stroll zelf maar weinig potten te breken. De Canadees wist het verschil niet te maken.

Lance Stroll / Aston Martin / Mexico
Foto: Aston Martin F1 Team

De statistieken

Ook de statistieken spreken niet in het voordeel van de Canadees met startnummer achttien. Stroll werd in de kwalificatie veertien keer verslagen door zijn teamgenoot. Zelf wist hij slechts zes keer in het laatste deel van de kwalificatie te komen. Vier van de zes keer kwam hij ook niet veel verder. Hij kwam die keren niet verder dan een tiende plaats. Zijn beste kwalificatie was in Rusland, hij reed toen een achtste tijd.

In de races ging het vaak iets beter. In de races waar beide teamgenoten finishten, was Stroll acht keer de snellere van de twee. Vettel eindigde slechts zeven keer hoger. Het grote verschil tussen de teamgenoten is het piekmoment. Vettel stond dit seizoen twee keer op het podium. Eén van die keren werd hij later nog gediskwalificeerd omdat hij te weinig brandstof in zijn auto had zitten. Het hoogtepunt voor Stroll was een zesde plaats in de Grand Prix van Qatar.

Lance Stroll / Aston Martin / Bakoe / Azerbeidzjan / 2021
Foto: Aston Martin F1 Team

Alles op een rij

Wanneer alle plussen en minnen bij elkaar op worden geteld was het gewoon geen indrukwekkend seizoen voor Lance Stroll. De Aston Martin was een stuk minder competitief en dat hielp niet mee. Toch liet Vettel zien mooie dingen te kunnen in de groene auto, iets wat Stroll niet is gelukt gedurende het seizoen.

De redactie van Grand Prix Radio geeft Lance Stroll een 5,3 voor zijn seizoen.

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Yuki Tsunoda

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: George Russell

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Nicholas Latifi

 

22 dec 2021 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen