Grand Prix Radio-rapport: Charles Leclerc

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

Het Formule 1-seizoen van 2021 gaat de boeken in als een van de spannendste seizoenen aller tijden. Maar hoe presteerden de individuele coureurs nou eigenlijk? Grand Prix Radio blikt terug op het seizoen met het Grand Prix Radio-rapport. In deze aflevering kijken we terug op het seizoen van Charles Leclerc.

Charles Leclerc is de golden boy bij zijn Ferrari maar kreeg dit jaar toch de nodige competitie van zijn nieuwe teamgenoot Carlos Sainz. Leclerc reed niet anders dan normaal en haalde alles uit zijn Ferrari. Hij haalde een podium en twee pole positions en eindigde maar liefst achttien keer in de top tien van de tweeëntwintig races.

jm2105de201

Statistieken

Leclercs enige podium was tijdens de beruchte Grand Prix van Groot-Brittannië na de crash van Max Verstappen. De Monegask reed daar voor een lange tijd op de eerste plaats na de tijdstraf van Lewis Hamilton, maar werd toch op het einde ingehaald door de Brit. Het enige podium van Leclerc dat misschien toch een beetje een teleurstelling is als je het vergelijkt met zijn eerste gouden jaar bij Ferrari. Toch hoeft de Monegask niet te treuren, want hij eindigde het afgelopen seizoen negen keer in de top vijf waarvan er zes een vierde plek was.

Het meest pijnlijke moment van de Monegask was zijn raceweekend in thuisstad Monaco. Leclerc pakte daar pole position ondanks een crash in de laatste minuten van Q3. Toch ging het op weg naar de startgrid op de zondag mis en moest noodgedwongen uitstappen. Een barst in het linker-aandrijfas zorgde ervoor dat Leclerc zijn thuisrace niet kon starten. Teamgenoot Sainz eindigde de Grand Prix van Monaco als tweede. Een bitterzoete race om bij te wonen, maar Leclerc pakte het goed op en voegde zich bij zijn team bij de podiumceremonie om het podium van zijn teamgenoot te vieren.

Carlos Sainz - Charles Leclerc
Foto: Ferrari Media

Alles op een rij

Leclerc mag zeker trots zijn op zijn derde jaar bij Ferrari. Het team komt langzaam terug en pakte de derde plaats in het constructeurskampioenschap boven rivaal McLaren. Leclerc heeft daar ook een serieus aandeel in gehad, ondanks het feit dat zijn teamgenoot wat meer podiumplaatsen heeft behaald. Het is afwachten hoe de Ferrari zich ontwikkelt met de nieuwe regels voor 2022, maar naar verwachting komt het team langzaam weer terug. Leclerc is daarvoor ook een geschikte coureur om het team terug naar de top te helpen, want het talent zit nog steeds in de Monegask.

De redactie van Grand Prix Radio geeft Charles Leclerc een 7,1 voor zijn seizoen.

Lees ook: Zo brachten de F1-coureurs de kerst door

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Fernando Alonso

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Esteban Ocon

 

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen