Grand Prix Radio-rapport: Sergio Pérez

10-saturday-monza

Het Formule 1-seizoen van 2021 gaat de boeken in als één van de spannendste seizoenen aller tijden. Maar hoe presteerden de individuele coureurs nou eigenlijk? Grand Prix Radio blikt terug op het seizoen met het Grand Prix Radio-rapport. In deze aflevering kijken we terug op het seizoen van Sergio Pérez.

Sergio Pérez was dit jaar de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Na Pierre Gasly en Alexander Albon moest Pérez de man worden die Red Bull Racing richting het constructeurskampioenschap moest helpen. Het constructeurskampioenschap is dan wel niet gewonnen door Red Bull Racing, toch heeft Pérez zich op meerdere momenten bewezen als goede coureur naast Verstappen. Hij won een race, kwam meerdermaals op het podium en wist Lewis Hamilton een aantal keer achter zich te houden.

Statistieken Sergio Pérez

De persoonlijke beste prestatie van Sergio Pérez was het winnen van de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Mexicaan startte vanaf de vierde plek en wist al snel Charles Leclerc in te halen. Vervolgens werkte de undercut voor Pérez op Hamilton voor de tweede plek. Het team van Red Bull leek af te gaan op een 1-2-finish. Dat gebeurde niet want drie ronden voor het einde crashte Max Verstappen door een klapband. De race werd stilgelegd en met nog twee ronden te gaan werd er een herstart uitgevoerd. Met Pérez op pole en Hamilton naast hem begon de race weer. Hamilton had een betere start maar verremde zich en schoot rechtdoor. Pérez kon verder rijden en won de race. Het zou de enige race zijn die Pérez zou winnen in het seizoen 2021.

Buiten zijn persoonlijke prestaties heeft Pérez veel betekend voor het team. Zo wist hij twee keer Lewis Hamilton goed achter zich te houden. Allereerst wist de Mexicaan in Turkije voor de Brit te blijven. Na een lang gevecht remde Pérez een aantal keer diep in om zijn bolide voor die van Hamilton te houden. De banden van Hamilton werden te heet tijdens het gevecht en hij moest mede daardoor richting de pits. Maar met kop en schouders staat de Grand Prix van Abu Dhabi bovenaan het lijstje van de belangrijkste acties van Pérez. In de kampioensrace van Verstappen, waar de Nederlander een flink eind achterlag, hield Sergio Pérez Hamilton voor maar liefst acht seconden op. Mede door de actie van Pérez kon Hamilton later geen vrije pitstop maken terwijl Verstappen dat wel kon. Uiteindelijk kon door die pitstop teamgenoot Max Verstappen wereldkampioen worden.

Uiteindelijk wist Pérez vijf keer op het podium te eindigen. Hij wist tien van de tweeëntwintig races in de top-4 te komen maar dat was niet genoeg voor het constructeurskampioenschap. Pérez had moeite met de RB16B in de kwalificatie en moest daardoor de race vaak een stukje van achteren beginnen. Hierdoor kon hij vaak niet de hulp geven aan Verstappen die nodig was.

Alles op een rij

Al met al kende Pérez een goed debuutseizoen bij het team van Red Bull. Op cruciale momenten stond de Mexicaan er en hij behaalde een goede buit aan punten. Uiteindelijk kon hij net niet de perfecte teamgenoot van Verstappen zijn. Pérez zelf heeft vertrouwen in de toekomst en denkt mee te kunnen strijden voor de wereldtitel in 2021.

De redactie van Grand Prix Radio geeft Sergio Pérez een 7,4 voor zijn seizoen.

Lees ook: Minimum gewicht auto 2022 opnieuw verhoogd

Lees ook: F1-baas Domenicale: "Problemen Red Bull, Mercedes moeten opgelost"

Lees ook: Progressie Spa-Francorchamps in vijf beelden

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden