Team Coronel na Stage 2 Dakar 2022: "Eigen tempo gepakt"

03 jan 2022 door Sven Verveld
alonso sprint imola

Tim en Tom Coronel zijn tevreden na de tweede stage van de Dakar 2022. De broers werden negenentwintigste tijdens de stage en stijgen naar de éénentwintigste plek in het algemeen klassement. De broers vonden het een mooie stage.

Na een goede eerste stage startten Tim en Tom Coronel tussen de grote jongens. Tom Coronel vertelt dat ze het rustig aan hebben gedaan. "We stonden tussen de kannonen. Die gasten gingen echt snel, dat heeft voor ons geen zin dus we hebben ons eigen tempo gepakt", vertelt Tom. Volgens Coronel hadden ze de auto gespaard want het is immers nog maar de tweede dag. "Ik vond dat we af en toe het tempo hadden kunnen opvoeren, maar aan de andere kant hebben we ook gewoon netjes gereden. We hebben niet langzaam gereden maar ook niet geracet", aldus Tom.

Omstandigheden

De stage verliep over een parcours van 791 kilometer met grote duinen. Ook Tom Coronel was onder de indruk. "Serieuze vette joekels. Het had geregend dus de duinen waren een beetje nat, dus het was redelijk makkelijk om het parcours te zien", aldus Tom Coronel. Door de regen moesten de broers soms van het parcours af te wijken om genoeg tractie te krijgen.

Ook broer Tim kijkt terug op een mooie dag. "Het was een hele mooie etappe. Alles zat erin: hoge duinen, lage duinen en mooie rechte stukken", vertelt Tim die tevreden is met de auto. "Alsof er twee oude mannetjes in hebben gereden", concludeert hij. 

De hele Dakar is te volgen via de Grand Prix Radio-updates! 

Lees ook: Bernhard ten Brinke over Dakar: "Grenzen van auto liever niet opzoeken tijdens Dakar"

Lees ook: Tim en Tom Coronel heel tevreden over nieuwe wagen tijdens proloog Dakar 2022

Lees ook: Het jaar van Max, laatste deel vanavond in nieuwe F1 aan Tafel

03 jan 2022 door Sven Verveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen