Tim en Tom Coronel heel tevreden over nieuwe wagen tijdens proloog Dakar 2022

02 jan 2022 door Jay Hartman
alonso sprint imola

Tim en Tom Coronel zijn heel tevreden met hun nieuwe Century CR6-wagen tijdens de proloog van de Dakar 2022. In Al-Attiyah hebben de broers de eerste negentien wedstrijdkilometers afgelegd. Ze zijn voorzichtig begonnen, maar zijn alsnog blij met een 34e tijd. 

"Je merkt dat Tim nog een klein beetje moet wennen aan de auto", zegt Tom Coronel na afloop van de proloog tegen Grand Prix Radio. "Je merkt dat hij nog een beetje voorzichtig is maar de auto voelt goed." Tom is meer dan tevreden over de eerste kilometers. 

Tim en Tom Coronel tijdens proloog Dakar 2022

Century CR6

De broers hebben voor Dakar 2022 een nieuwe wagen die volgens hun sneller, mooier en natuurlijk een stuk competitiever is. De eerste meters die zijn afgelegd zijn goed gegaan met hier een daar een sprongetje in de duinen vertelt Tom Coronel, die daaraan toevoegt dat de auto een mooie cadans heeft. 

Ook broer Tim Coronel is meer dan tevreden over de Century CR6. "Hij voelde heel goed in de duinen, heel veel power, lekker veel vertrouwen", vertelt hij aan Grand Prix Radio. Hij zegt dat de broers tijdens de proloog hun eigen ding hebben gedaan om zich ook meer vertrouwd te voelen met de nieuwe wagen. Maar hij denkt dat het wel goed komt, ook omdat de auto veel power heeft. "We komen straks echt wel naar ons dingetje toe hoor", aldus Tim Coronel. De eerste etappe van de Dakar 2022 is vandaag, zondag, met een lus van 333 kilometer.

Tim en Tom Coronel selfie tijdens proloog Dakar 2022

De gehele update van Tom en Tim Coronel is ook te horen op Grand Prix Radio. Daarnaast volgt Grand Prix Radio de gebroeders Coronel tijdens hun Dakar 2022 in Saoedi-Arabië dus hou de site in de gaten om op de hoogte te blijven. 

Lees ook: Tim Coronel over Dakar: "Auto stuk competitiever dan vorige"

Lees ook: Bernhard ten Brinke vervangt positief geteste Erik van Loon in Dakar 2022

Lees ook: Nieuwe app combineert F1-commentaar Olav Mol met tv-beelden

02 jan 2022 door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen