Tom Coronel over Dakar: ”Auto stuk competitiever dan vorige”

door Olav van Boxtel
alonso sprint imola

Tom Coronel verschijnt op 1 januari samen met zijn broer Tim aan de start van de nieuwe Dakar Rally. Met de nieuwe Century CR6-wagen zullen de mannen op nieuwjaarsdag de strijd aangaan in de woestijn van Saoedi-Arabië. Tijdens de Dakar 2022 zal naar schatting 8000 kilometer worden afgelegd in vijftien dagen.

 “De auto is een stuk competitiever, sneller en mooier”, trapt Tom Coronel af tegenover Grand Prix Radio. “De oude wagen, The Beast, is niet meer van de partij en we rijden nu met de nieuwe Century CR6.” De afgelopen Dakar Rally finishten de broers als 26e in het algemeen klassement, maar Tom ziet nieuwe hoop voor een betere klassering met de gloednieuwe Century CR6.

Hoge ogen gooien

De laatste vier jaar was The Beast de vaste bolide van Tim en Tom, maar ze willen met de nieuwe wagen dus hogere ogen gooien. “We zijn aangekomen voor de Dakar Rally in Saoedi-Arabië, waar we in park fermee de auto aan het ophalen zijn. Alles voelt heel erg goed, dus we hebben er zin in”, aldus Tom Coronel.

Coronel hoopt dat ook dat ze een beter resultaat neer kunne zetten met de Century CR6. “We zijn de vorige keer 26e geworden, maar we gooien nu alle hoop op een plek tussen P15 en P20.” Op de officiële website van de gebroeders Coronel gooit Tom nog hogere ogen, waarin hij in de uitlegvideo van de nieuwe bolide een voorspelling waagt met een eindklassering tussen P10 en P15. Duidelijk is in ieder geval dat er dit jaar nog beter gepresteerd zal moeten worden.

Foto: Frits van Eldik Fotografie - Century CR6
Foto: Archief Tom Coronel

 

Vermogen

Verschillende onderdelen aan de nieuwe Century CR6 zijn nieuw, zoals misschien wel de belangrijkste upgrade: de motor. Met The Beast liep het Coronel Dakar Team nog wel eens achter de feiten aan op de rechte stukken, maar met een nieuwe 7.0 Chevrolet V8 krachtbron zal het aan puur vermogen niet meer moeten ontbreken. Een ander nieuw onderdeel is onder andere ook de dubbele wielophanging.

De update met Tom Coronel is ook te horen op Grand Prix Radio. 

 

 

De gehele update van Tom Coronel is ook te horen op Grand Prix Radio.

Hou ook de site van Grand Prix Radio in de gaten om op de hoogte te blijven van de prestaties van de gebroerders Coronel tijdens Dakar 2022 in Saoedi-Arabië

 

Lees meer: Nico Rosberg: "We moeten van alle discussies af" 

Lees meer: Antonio Giovinazzi: "Niet mijn laatste grand prix" 

Lees meer: Yamamoto: "Veel geleerd van tijd met McLaren"

 

 

 

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden