Yamamoto: “Veel geleerd van tijd met McLaren”

10-saturday-monza

Het laatste jaar van Honda in de Formule 1 is eentje met groot succes. Max Verstappen won het kampioenschap met de Honda-motor en daarmee is het doel van Honda’s terugkeer in de sport bereikt. Honda’s F1-directeur Masashi Yamamoto kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen zes jaar.

“De basis die we nodig hebben gehad om het kampioenschap te winnen hebben we opgedaan toen we met McLaren werkten”, zegt Yamamoto. Hoewel de samenwerking van Honda met McLaren geen groot succes was, zegt de directeur wel dat Honda zelf veel heeft bereikt in die tijd.

Yamamoto vindt dat er te veel respect was tussen Honda en McLaren, waardoor de communicatie werd verstoord. Daardoor werkte de samenwerking niet en dus klikte het niet tussen de leverancier en het team. Dat betreurt de Honda F1-directeur nog steeds, maar hij ziet ook in dat ze dat hebben verbeterd in hun samenwerking met Red Bull.

Honda, Helmut Marko
Foto: Red Bull Content Pool

 

Honda-momenten in F1

Yamamoto’s mooiste moment in de Formule 1 vindt hij de kwalificatie van de Grand Prix van Spanje in 2017. Fernando Alonso bereikte Q3 en eindigde op een zevende plaats. Het was voor het team en de leverancier het eerste Q3-resultaat van dat jaar. Het mooiste moment met Red Bull was het eerste podium in Australië in 2019. “Dat was de eerste race van onze samenwerking en ik was enorm blij om dat resultaat neer te zetten met het team.”

Honda - Max
Foto: Red Bull Content Pool

 

Yamamoto zegt ook dat hij op dat moment wist dat het goed zat met de Honda-motor en de Red Bull-auto. Hij was ervan overtuigd dat Honda samen met het team het kampioenschap kon gaan winnen. Met het vertrek van Honda wist Red Bull de Honda-motor voor volgend jaar over te nemen. Een deel van het Honda-team blijft met het team van Red Bull werken aan de motor om de overname compleet te maken. “Het is belangrijk voor ons dat Red Bull nog steeds kan vechten voor het kampioenschap volgend jaar. Dan zijn de fans, de teams en Honda zelf enorm blij. Daar vestigen we onze aandacht dan ook op”, aldus Yamamoto.

 

Lees ook: Zo brachten de F1-coureurs de kerst door

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Fernando Alonso

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Esteban Ocon

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden