Antonio Giovinazzi: “Niet mijn laatste grand prix”

3639737

Antonio Giovinazzi gaat er alles aan doen om weer terug te komen in de Formule 1. De Italiaan moet bij Alfa Romeo plaatsmaken voor F2-coureur Guanyu Zhou en rijdt dus volgend jaar niet meer in de F1. Hoewel zijn vertrek overschaduwd werd door het vertrek van teamgenoot Kimi Räikkönen uit de sport, is Giovinazzi overtuigd dat hij nog niet zijn laatste grand prix heeft gereden.

In een interview met Formula1.com vertelt Giovinazzi over zijn goede relatie met Ferrari waarvoor hij volgend jaar reservecoureur is. Toen het eenmaal bekend was dat de Italiaan moest plaatsmaken voor nieuw bloed begon hij te praten met het Italiaanse team. Hij noemt het team zijn eerste familie, aangezien zij hem uit de Formule 2 hebben gehaald en een plaatsje hebben gegeven bij Alfa Romeo.

Het mag duidelijk zijn dat Giovinazzi nog lang niet klaar is met zijn F1-avontuur. Ook wil hij duidelijk maken dat hij absoluut niet wilde stoppen met de sport en dat hij door zijn goede relatie met Ferrari en de nieuwe rol die hij gaat vervullen met één voet in de paddock blijft.

Terugkomst

Giovinazzi ziet coureurs als Esteban Ocon en Alexander Albon als zijn voorbeeld: twee F1-coureurs waarvoor geen stoelen beschikbaar waren in de Formule 1, maar uiteindelijk toch zijn teruggekeerd in de sport. De Italiaan begrijpt dat het een moeilijke taak is, maar hij blijft hoopvol en gemotiveerd. “Voorlopig vertrek ik, maar je weet nooit wat er kan gebeuren in de F1”, aldus Giovinazzi.

Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo
Foto: Alfa Romeo Media

Zijn nieuwe rol bij Ferrari is in ieder geval een stap in de goede richting. De rol van reservecoureur deelt Giovinazzi met Mick Schumacher, wiens vader natuurlijk wereldkampioenschappen won met het team. Hoewel Giovinazzi hoopvol is dat Ferrari hem een extra kans kan geven in de sport, denken autosportkenners toch dat Ferrari uiteindelijk voor Schumacher zal gaan als er mogelijke kansen zijn voor een stoeltje hogerop.

De Italiaan zit in ieder geval niet stil in 2022. Naast reservecoureur bij Ferrari rijdt hij het 2021-2022-seizoen van de Formule E bij Dragon Penske Autosport. De autosport fan hoeft Giovinazzi dus niet te missen.

Lees ook: Zo brachten de F1-coureurs de kerst door

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Fernando Alonso

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Esteban Ocon

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen