Nico Rosberg: “We moeten van alle discussies af”

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

De reglementen van de FIA moeten duidelijker worden om discussies te voorkomen. Dat vindt Nico Rosberg. De wereldkampioen van 2016 denkt dat dit mogelijk is voor aanvang van het nieuwe seizoen door de nieuwe FIA-president.

Discussies horen uiteraard bij sport, iedereen support zijn eigen favoriet. Iedereen kijkt ook anders naar verschillende situaties die gebeuren. In de Formule 1 is dit niets anders, al voelt het soms erger in vergelijking met andere sporten. De regels zijn niet altijd even duidelijk. Waar de ene keer een vijf seconde straf op zijn plaats is, vindt de wedstrijdleiding het de andere keer niet nodig om in te grijpen. Volgens Nico Rosberg moeten de reglementen aangepast worden zodat ze duidelijker zijn voor iedereen, dat vertelde hij tegenover Sky Sports News.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NICO ROSBERG (@nicorosberg)

Duidelijkheid voor iedereen

“De FIA moet het duidelijk maken zodat we niet iedere keer die discussies hebben. Het moet duidelijk zijn wie de schuldige is in een bepaalde situatie. Dan kan er snel gekeken worden en kunnen we weer door.” De Duitser vindt dat de sport hier stappen in moeten maken, nog voor aanvang van aankomend seizoen. “Het zou een stuk beter zijn als iedereen het gewoon kan begrijpen.”

Lees ook: Mohammed Ben Sulayem verkozen als nieuwe FIA-president

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Fernando Alonso

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Esteban Ocon

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden