Mohammed Ben Sulayem verkozen als nieuwe FIA-president

17 dec 2021 door Jacobine van den Berg
rl_1979

Mohammed Ben Sulayem is vrijdag verkozen tot de nieuwe president van de FIA. De Emiratiaan is verkozen boven Ben Stoker, de andere gegadigde en volgt daarmee Jean Todt op. De Fransman was twaalf jaar lang de president van de internationale autosportfederatie. 

Todt was de afgelopen twaalf jaar president van de FIA. De Fransman mocht maar liefst drie termijnen volmaken, maar moest vervolgens hij plaatsmaken voor een opvolger. Ben Sulayem streed samen met Graham Stoker om de opvolging.

Voormalig rally-coureur

De 60-jarige Ben Sulayem is een voormalig rallycoureur en de eerste niet-Europeaan die president is van de FIA. Sulayem wil zich de komende jaren richten op de groei van de participatie in de autosport en is hij van mening dat er nog genoeg te doen is. Hij is zich ook erg bewust van de spanning rondom de Grand Prix van Abu Dhabi en wil dan ook ervoor zorgen dat zijn organisatie in de toekomst een oplossing heeft voor soortgelijke situaties.

Afscheid van Todt

Tijdens het FIA-gala van donderdagavond nam Todt nog uitgebreid afscheid. Op hetzelfde gala kreeg Max Verstappen zijn prijs uitgereikt na het behalen van zijn eerste wereldkampioenschap. Mercedes liet verstek gaan vanwege de gebeurtenissen in de laatste ronde tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi.

"We kunnen regels niet zomaar negeren"

Sulayem heeft zich na de aanstelling ook uitgesproken over Mercedes die niet verschenen bij het gala. Hij snapt de teleurstelling, maar toch zal hij naar de regels moeten kijken. “We kunnen de regels niet zomaar negeren als er sprake is van een overtreding. Maar het is ook belangrijk dat een kampioen zich goed blijft voelen in deze sport”, vertelt de nieuwe president bij De Telegraaf.

Lees ook: Max Verstappen: “Ik stop als Gianpiero Lambiase ook stopt”

Lees ook: Mercedes niet bij fotomoment FIA-gala

Lees ook: Prijsuitreiking Max Verstappen op FIA-gala

17 dec 2021 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen