Bernhard ten Brinke vervangt positief geteste Erik van Loon in Dakar 2022

alonso sprint imola

Bernhard ten Brinke stapt in de auto van Erik van Loon voor de Dakar 2022, nadat Erik van Loon positief werd getest op corona en hierdoor een deelname misloopt. Ten Brinke zal plaatsnemen in de Toyota Hilux van Erik van Loon. Op nieuwjaarsdag begint de Dakar 2022 en er op het laatste moment voeren zich nog wat aanpassingen door voor de Nederlander. Bernhard ten Brinke legt de situatie tegenover Grand Prix Radio uit.

"De auto is mij redelijk bekend, vooral de binnenkant, maar de rij-eigenschappen zijn mij ook nieuw. Vooral de nieuwe T1+ klasse waarin we grotere banden hebben en een langere veerweg, maakt de karaktereigenschappen van de auto anders dan de auto die ik gewend ben. Anderen hebben een grotere voorsprong, omdat ze meer ervaring hebben met deze klasse", stelt Ten Brinke. De coureur heeft als doel gesteld alles stap voor stap te bekijken en dag bij dag te zien wat de ontwikkelingen zijn.

Snel schakelen

"Ik wens Erik natuurlijk heel veel sterkte, het is jammer voor hem", klinken zijn woorden ook nog aan het adres van Van Loon. "We moeten gewoon proberen snel te schakelen en het er beste van maken", gaat hij verder. "Ik moet natuurlijk ook goed om kunnen gaan met de navigator, Sebastien Delone, maar het klikt gelukkig wel tussen ons."

Ten Brinke Dakar 2022 1
Bernhard ten Brinke

Het beste ervan maken

Zaterdag start de Dakar 2022 in Saoedi-Arabië. Een lange verbindingsroute van ongeveer 900 kilometer zal worden afgelegd. "We gaan er zonder verwachtingen in, maar uiteraard doen we alles om er het beste van te maken", aldus Ten Brinke. "Het is spannend, maar hopelijk groeien we de goede kant op deze Dakar."

In 2018 won Ten Brinke als eerste Nederlander een Dakar-etappe in een auto. Iets wat hem blijft pushen om ooit nog eenste proberen de Dakar Rally te winnen. Allereerst zal hij moeten wennen aan zijn nieuwe bolide en aankijken welke kansen hij heeft voor een mooi resultaat in Saoedi-Arabië.

Ten Brinke Dakar 2022 2
Bernhard ten Brinke in de Toyota Hilux T1+

Verdere updates van de Dakar 2022 of Bernhard ten Brinke zijn allemaal te lezen en te horen bij Grand Prix Radio via de website grandprixradio.nl of via de app.

 

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Sergio Pérez

Lees ook: Toto Wolff: "Hamilton heeft hier geen woorden voor"

Lees ook: Tom Coronel over Dakar: "Auto stuk competitiever dan vorige"

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden