Toto Wolff: "Hamilton heeft hier geen woorden voor"

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Lewis Hamilton heeft na de Grand Prix van Abu Dhabi nog altijd niks laten horen. Hij is na het bezoek aan de Mercedes-fabriek in Brackley en het moment waarbij hij tot ridder werd geslagen nergens meer gezien. De zevenvoudig wereldkampioen heeft ook geen teken van leven gegeven op social media na het verliezen van de wereldtitel aan Max Verstappen.

Afgelopen week was het ook nog opgevallen dat Hamilton iedereen 'ontvolgde' op Instagram, waar hij normaal gesproken zeer actief op is. De laatste keer dat Hamilton iets van zich heeft laten horen op het sociale medium was direct na de Grand Prix van Abu Dhabi.

'Niet vreemd dat hij zich stilhoudt'

Hamilton heeft zich tussendoor maar twee keer publiekelijk laten zien: toen hij tot ridder werd geslagen door de Britse prins Charles en bij het bezoek aan de Mercedes-fabriek in Brackley waar Valtteri Bottas afscheid nam van het team. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is het niet vreemd dat de zevenvoudig wereldkampioen zich stilhoudt. “We lijden allemaal nog behoorlijk onder de emoties en Lewis het meest van allemaal”, zegt hij tegenover Motorsport-Total naar het titelverlies.

Lewis Hamilton
Foto: Mercedes / LAT Images

 

Wat vooral pijn doet, vervolgt Wolff, is de manier waarop er is verloren. Volgens Mercedes werd de safetycar-procedure niet op de juiste manier toegepast door wedstrijdleider Michael Masi. Dat gaf Verstappen de kans op nieuwe banden in de slotronde Hamilton in te halen. “Lewis leverde een ongelofelijke prestatie. Hij was tot de laatste ronde wereldkampioen. In de laatste ronde is alles hem toen afgenomen. Dan val je natuurlijk van je geloof af.”

Geen woorden voor

Wolff en de rest van Mercedes hebben in de week na Abu Dhabi wel contact gehad met Hamilton, maar is het Hamilton zijn keus om te blijven zwijgen naar de buitenwereld toe. “Hij zwijgt natuurlijk ook omdat hij hier geen woorden voor heeft”, aldus Wolff. De Mercedes-teambaas heeft ook al zijn angst uitgesproken dat Hamilton misschien stopt als Formule 1-coureur. “Maar ik hoop natuurlijk dat hij doorgaat. Hij is de beste ooit.”

Lees meer: Nico Rosberg: "We moeten van alle discussies af" 

Lees meer: Antonio Giovinazzi: "Niet mijn laatste grand prix" 

Lees meer: Yamamoto: "Veel geleerd van tijd met McLaren"

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden