Bernhard ten Brinke: "Grenzen van auto liever niet opzoeken tijdens Dakar"

02 jan 2022 door Olav van Boxtel
Header liveblog 1 Bahrein

Bernhard ten Brinke stapte op nieuwjaarsdag in de auto van de positief geteste Erik van Loon, wiens Rally-avontuur hierdoor als sneeuw voor de zon verdween. Ten Brinke zegt tegenover Grand Prix Radio de grenzen van de auto steeds beter te leren kennen na zijn eerste dag. Op maandag 3 januari zal de tweede rit in Saoedi-Arabië worden gereden van Hail naar Al Atrawiya.

Bernhard ten Brinke lost de positief geteste Erik van Loon af in de Dakar 2022. Ten Brinke stelt dat hij verrast was een telefoontje te krijgen tijdens zijn vakantie met vrouw en kinderen. Ten Brinke: "Ik had dit jaar niet gekozen om de Dakar Rally mee te rijden om diverse redenen, maar hier sta ik da toch."

Ten Brinke proloog 1.1
Ten Brinke tijdens proloog 1 Dakar 2022

'Wilde tas al meegeven aan Erik'

"Ik kreeg in eerste instantie al telefoontjes om voor anderen in te vallen. Ik wilde mijn tas al meegeven aan Erik (Van Loon .red), maar die belde mij een dag later op met zijn slechte nieuws over COVID." Ten Brinke moest de eerste etappe zaterdag afleggen, in een voor hem nieuwe auto en een nieuwe klasse. 

"We gaan gewoon lekker rijden en de auto leren kennen. De T1+ ken ik totaal niet. De auto is wel heel erg goed en kan heel veel. Je moet de grenzen weten te vinden, maar dat doe je liever niet tijdens een Dakar", aldus Ten Brinke.

Ten Brinke proloog 1
Bernhard ten Brinke tijdens eerste proloog Dakar 2022

Positieve eerste etappe

"De auto was goed en ik kijk positief terug op de eerste dag", stelt Ten Brinke. De Nederlandse coureur eindigt in zijn eerste etappe in de Toyota Hilux T1+ op plek twaalf. Coureur Nasser Al-Attiyah werd eerste met een tijd van 10.56 minuten. Ten Brinke eindigt hierachter op een tijdverschil van 1.08 minuten. De eerste proloog was een korte, slechts 19 kilometer lang.

Maandag zal de tweede etappe worden verreden, die zal starten in Hail en eindigen in Al Atrawiya.

De gehele update van Bernhard ten Brinke is ook te horen op Grand Prix Radio. Daarnaast volgt Grand Prix Radio Ten Brinke tijdens de Dakar 2022 in Saoedi-Arabië dus hou de site in de gaten om op de hoogte te blijven. 

Lees ook: Tim en Tom Coronel heel tevreden over nieuwe wagen tijdens proloog dakar 2022

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Lewis Hamilton

Lees ook: Nieuw app combineert F1-commentaar Olav Mol met TV-beelden

02 jan 2022 door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen